Екскурзия в Испания – едно незабравимо преживяване

0
1473
views
Почивки в Испания от Travo.bg

Испания е втората най-посещавана държава в света след Франция. Страната предлага перфектна комбинация между местоположение, климат, природни дадености, култура, история и разбира се – кухня.

Градовете в Испания

Испания предлага едни от най-красивите градове в света, като най-желана се оказва Барселона.

Страната обаче предлага много повече, като сред забележителностите са Мадрид, Малага, Валенсия, Марбея, Севиля, както и северните кулинарни центрове Сан Себастиан, Ла Коруня, Сантандер.

Плажове и прекрасно време

По-голямата част от Испания попада в субтропичния климатичен пояс. Страната се радва на голям брой слънчеви дни, като тази тенденция се засилва в посока на юг.

Колкото повече се доближавате към най-южната провинция Андалусия, толкова повече започва да ви изненадва хубавото време.

Плажовете са фантастични на практика навсякъде. От северното крайбрежие на страната до най-южните части на Канарските острови, плажовете изглеждат винаги различни, но са очарователни във всеки един случай.

Те са твърде различни и варират по цветове. Най-светлите от тях се намират на Майорка, където курортът Кала д’Ор предлага снежно бели пясъци.

От друга страна, най-тъмните са такива като популярния вулканичен плаж Плая де ла Арена на Тенерифе, където пясъкът е почти черен.

Островите на Испания

Голяма част от туризма на Испания е концентриран в островите на страната, които се радват на изключително висока популярност. Те могат да се поделят на две групи – средиземноморски и атлантически.

И двете групи острови си имат своите предимства, като през различните сезони от годината могат да бъдат по-атрактивни едните или другите от тях. В едно обаче няма съмнение – испанските острови са легендарни.

Испанските острови в Средиземно море

Островите в Средиземно море са част от така наречения Балеарски архипелаг. Тук трябва да споменем островите Майорка, Менорка, Ибиса и Форментера.

Сред тях най-известния остров е Майорка, който е олицетворение на топ дестинация.

Трябва да се спомен и парти столицата на Европа  – Ибиса. Островът привлича с фантастично крайбрежие, както и с това, че тук ще намерите най-добрите клубове в Европа.

Менорка е по-спокоен остров, който е известен с природата и тишината си. Той е подходящ за семейна ваканция за хора с деца или за възрастни туристи.

Както ще видите в туристическия портал Travo.bg, основната част от офертите за Менорка и за останалите Балеарски острови са насочени към летния сезон, късната пролет и ранна есен.

Испанските острови в Атлантическия океан

В Атлантическия океан се намират така наречените Канарски острови. Те имат вулканичен произход и предлагат драматични пейзажи и високопланински релеф. Това, с което обаче са по-известни, несъмнено е топлия климат.

Попадащи в тропиците, Канарските острови са известни с целогодишно хубавото си време, което прави този архипелаг по-предпочитан през зимните месеци от годината.

Тук на практика зима няма, а температурите дори и в разгара на зимния сезон са над 20 – 21 градуса.