Лубриканти на маслена основа – предимства и недостатъци

0
3206
views
Интимни лубриканти за мъже и жени

Лубрикантите на маслена основа са с най-голямо разнообразие, като в търговската мрежа се предлага огромно многообразие от тях. Те са доста често срещане не само в секс-шоповете, но и дори в аптеките, супермаркетите и магазините за козметика.

Примери за това са бебешкото олио, което е продукт с многостранно приложение, маслиновото масло, което е известно с безценните си качества за кожата, маслото от алое вера, кокосово масло, жожоба, зехтин и какво ли още не.

Плюсове на лубрикантите на маслена основа

Интимните лубриканти на маслена основа имат изключително много плюсове, което ги прави класика с тази деликатна област. Те могат да бъдат доста добър избор за жени, които са чувствителни към някои добавки и консерванти, които от своя страна са доста често срещани в смазките на водна или силиконова основа.

Ето няколко от най-големите предимства на този вид масла и кога е подходяща тяхната употреба:

1. Подходящи за ползване във водна среда

Много хора обичат да се забавляват с партньорите си под душа или в басейна. При подобни предпочитания, човек трябва да подходи внимателно в избора на подходяща смазка.

Повечето продукти се отмиват във вода, но не и тези на маслена основа. Те правят секса във вода много по-удовлетворяващ и приятен;

2. Те са естествен овлажнител

Сред многобройните предимства е това, че те са естествено овлажняващи продукти. При проблеми от типа на суха и раздразнена кожа, използването на подобно масло може да сведе до минимум или дори да реши трайни проблемите със сухотата;

3. След нанасяне издържат дълго

Една от положителните страни на този тип продукти е, че те издържат по-дълго от другите лубрикантни масла след нанасяне.

Дори и при продължителна любовна игра, вие можете да сте спокойни, че най-вероятно няма да се наложи повторно нанасяне на продукта;

Недостатъци на лубрикантите на маслена основа

Както всичко друго, тези продукти също си имат своите недостатъци. Ето за какво иде реч и какво можете да очаквате от тях:

1. Не могат да се използват с презервативи от латекс

Маслено базираните лубрикантни продукти не могат да се използват с латексови презервативи, тъй като маслото разгражда латекса. По-добре е да се използват с полиуретанови презервативи. Единствено по този начин потребителите ще са спокойни и ще се чувстват сигурни.

2. Увеличават риска от инфекции

Някои масла, като например бебешкото олио, съдържат нефтопродукти. Те могат да увеличат риска от инфекции на уринарните пътища или вагината, въпреки че повечето жени не изпитват този проблем. Все пак е добре, това да се има предвид.

3. Цапат много

Маслото има един доста неоспорим недостатък и той е, че то цапа наистина много. То лесно може да оцвети чаршафите ви, така че преди да експериментирате с подобен продукт, поставете дебела кърпа отдолу.

Така тя ще може да поеме излишната мазнина и няма да достигне до чаршафите или още по-лошо – до матрака.

4. Отмиват се трудно

Понякога дори и старателното отмиване с топла вода и сапун не е достатъчно за да се отмият някои видове масла напълно.

Те могат да оставят усещане за мазнота или дори някакъв нетипичен мирис след използване, което да се нуждае от малко повече време за да се отмие.