3 вида климатици, които ще променят всичко

0
853
views
Климатици онлайн

Климатиците за дома са може би едно от най-интересните и вълнуващи технологични решения и възможности за контрол на вътрешния климат на едно помещение.

Със всяка изминаваща година излиза все повече и повече различни видове климатици и технологии за създаване на по-ефикасна електроника.

С този главоломен напредък, повече и повече климатици в достъпен паричен диапазон, навлизат в света на климатиците.

Кои са трите вида климатици, които има вероятност да променят всичко за отопляването и изстудяването на един дом? Това ще разберем днес с помощта на Klimatici.bg.

1. Хиперинверторни климатици за дома

Хиперинвертнорните климатици са генерално водени като кадилака в света на климатиците. Те имат мощността самостоятелно да затоплят един дом, като правилното им позициониране на външна стена предразполага към ще по-голяма ефективност.

Същото важи и за изстудяването, което зависи до голяма степен от силата на климатика и позицията му в дома.

Освен мощността на самия климатик, неговата висока енергийна ефективност спрямо мощността, която успява да произведе, го прави отличен избор както за офиси, така и за домове.

Да не говорим и за свръх високите технологии, които се ползват за изграждането на самите климатици и тяхното високо качество.

Те имат дълги експлоатационни периоди, с дълги гаранции, често надминаващи 7+ години, както и цялостна защита от обезценяване заради високата им ефективност.

С намаляване цената на производството и увеличаване в достъпността на технологиите, този вид климатици ще паднат в пазарна стойност, което е добре за крайният потребител.

2. Подов инверторен климатик

Подовият инверторен климатик е най-ефикасният вид климатик за отопляване на едно помещение. Неговото позициониране в дома е ключово, като е особено важно насреща му да няма никакви пречки, за да може струята топъл въздух да се издигне правилно из помещението.

Това, което всъщност е революционно при тях, е че не отнемат почти никакво пространство във вътрешната част на дома, тъй като се монтират на практика наравно със повърхността на стената.

Инверторната технология ги прави доста енергоефективни, а конвекцията ги прави изключително добри за отопляване на помещения дори по-големи от спецификациите им.

3. Ефикасен и безшумен мобилен климатик

Мобилните климатици имат лошата репутация, че са шумни и не са особено ефикасни.

Създаването на модели мобилни климатици с висока ефективност на консумацията на електроенергия, както и намаляване на шума по време на работа, ще превърне този вид климатици в особено добър вариант за климатизацията на един дом.

Фактът, че трябва да се прекарва тръба във външната част на дома, също не е особено приятен за много потребители, тъй като на практика фиксира климатика в една позиция обезсмисляйки неговата подвижност.

Изграждането на изцяло затворена система, с ефективна електроника и компресор, с безумна технология, ще превърне това в един от най-продаваните уреди на сайтове като Klimatici.bg.