Ароматизатори за кола – какво да изберем

0
1090
views
Ароматизатор за кола на ниска цена

В търговската мрежа се предлага огромно разнообразие от продукти, чието предназначение е да се постигне усещане за свежест и чистота в превозното средство. Но какво да изберем и на какво да заложим за по-дълготраен аромат?

Плюсове и минуси на отделните продукти

В AirSpice.bg можете да намерите голямо разнообразие от ароматизиращи продукти за кола, а качеството им е гарантирано. За да ви предоставим ценна и качествена информация за това как да се грижите за вашия автомобил, ние събрахме малко допълнителна информация от техните специалисти. Ето какво научихме за вас:

  • Традиционните борчета

Традиционните борчета са едни от най-широко разпространените ароматизатори за кола. Те имат три основни предимства:

  • Достъпна цена;
  • Голямо разнообразие от аромати;
  • Моментален ефект след разпечатване.

Недостатъкът им е, че ароматът бързо се губи, а уханието рядко се задържа повече от два или три дни. Специалистите споделят обаче, че малко от нас използват борчетата правилно. Всъщност вместо да ги разпечатваме и да ги поставяме изцяло отворени в колата, по-правилно е да ги разпечатаме леко и след това да отваряме отделни по отделение. Това ще ни позволи да се наслаждаваме на приятното им ухание със седмици.

  • Геловете в луксозни опаковки

Далеч по-трайни са геловете, които в допълнение обикновено пристигат и в доста по-луксозни и елегантни опаковки. Те никога не излъчват онзи силен аромат като борчетата, но уханието им може да се усеща със седмици. Освен това, геловете се предлагат в изненадващо голямо разнообразие, сред което неизменно ще откриете своя аромат.

  • Ароматизиращите спрейове и дезодоранти за кола

Тук обикновено се радваме на моментен ефект. Ако колата мирише наистина зле, ароматизиращите спрейове са много ефикасни. След напръскване можете да оставите колата затворена за 20 или 30 минути, а след това няма да има и помен от неприятен мирис.

Да не забравяме и почистването

Имайте предвид, че независимо колко добри продукти ползвате, колата трябва да се почиства редовно. Дори и най-скъпите ароматизатори няма да компенсират липсата на хигиена.

Изхвърляйте боклука от колата редовно и не позволявайте вътре да остават остатъци от храна. Поддържайте тапицерията на колата с препарати за почистване. Почиствайте редовно с прахосмукачка килимите на пода, тъй като те са един от най-сериозните източници на лоша миризма.