Каква бебешка количка да изберем за нашата рожба

0
1461
views
Бебешки колички - как да изберем

Какви бебешки колички са подходящи за нас и нашето дете? Това е въпрос, който вълнува една не малка част от младите семейства, на които им предстои да се превърнат в родители.

Ако трябва да бъдем максимално полезни за бъдещите мами и татковци, то ние възнамеряваме да насочим вниманието си предимно върху няколкото важни фактора, за които да се замислите.

Първото и най-важно нещо е да отделите настрана бюджета, с който разполагате. Това ще ви помогне да се ориентирате към един конкретен сектор, включващ нисък, висок или среден клас бебешки колички или детски такива.

Следващата стъпка е да помислите най-вече за своята физика и структура, както и затова какви са физическите ви възможности.

Ако сте висока и едра майка, то вероятно за вас по-подходяща ще се окаже по-високият модел количка. По-ниските майчета следва да предпочетат компактните и маневрени колички, с които да не изпитват никакво затруднение, по отношение на управление и повдигане, когато се налага.

Изключително ценни съвети при избора на детска количка

Написаното по-горе е един вид обща ориентация. Смятаме, че след като вече сте се насочили към конкретен модел, то следва да отсеем плюсовете и минусите, така че да придобиете още по-добра представа.

Помнете нещо свръх важно – никога не избирайте модела, според това колко сте впечатлени от визията му. В много от случаите красивите на пръв поглед превозни средства за бебета са изключително неудобни, нефункционални и недостатъчно маневрени.

Все пак нека не забравяме, че живеем в страна, която не осигурява онези така мечтани гладки и прави алеи, които позволяват с радост и охота да се разхождате с вашите бебоци. Затова се замислете най-вече за подвижността на самия модел. Междудругото същата методика може да се приложи и при избора на детски играчки за игри на открито на по-късен етап.

Трудно се оказва само с няколко движения да прецените до колко количката отговаря на търсенето ви. Помолете продавач – консултантът да ви разреши да направите поне няколко кръгчета на територията на магазина. Ако е нужно поставете в багажното отделение всичките си покупки, така че преценката ви да бъде максимално точна.

След като сте сигурни в маневреността на модела, то обърнете внимание на тежестта на шасито и двата коша. Дори и да живеете в сграда, разполагаща с асансьор, то навярно все някога ще ви се наложи сами да вдигате цялата тежест. Предлагаме винаги да търсите лесно сгъваеми, леки, функционални и свръх маневрени модели.

Обърнете внимание и на мястото за багаж. Не забравяйте, че в продължение на две години вие и новото ви превозно средство ще се движите ръка за ръка. По време на разходките вероятно ще искате да напазарувате или да се отдадете на заслужен шопинг. Все пак трябва да има къде да поставите всички онези пакети от любимите ви магазини.

Надяваме се да сме ви били максимално полезни и съветите ни да послужат вярно при избора на детска количка за дългоочакваната рожба.