Безплатен SERP инструмент

0
1741
views
безплатен serp инструмент

В Интернет няма много възможности за безплатен SERP инструмент, чрез който да проверите как се класира сайта ви в резултатите от търсене по определени ключови думи. Разлика прави обаче SERPLAB, който е напълно безплатен.

Безплатен SERP инструмент – SERPLAB

SERPLAB се намира на адрес www.serplab.co.uk и предлага на клиентите си да сверят как ключова дума или израз индексира сайта им. За да го използвате трябва да си направите регистрация с валиден e-mail и парола по ваш избор. Това реално е уеб приложение и не се налага да инсталирате какъвто и да е софтуер на локалната си компютърна машина. Проекта е напълно безплатен, въпреки че, има опция и за платена версия. Изграден е така обаче, че може и да не ви се наложи да ползвате платената опция. Нека първо поговорим за безплатната версия.

Безплатна версия

След като си направите регистрация и влезете за първи път в сайта, имате възможност да създадете първият си проект, като въведете домейн името, което ще изследвате. Под него добавяте ключовите думи, на база които ще се изследват резултатите от търсене в Google за вашият сайт. Може да добавите колкото си искате ключови думи или изрази, но имайте в предвид, че капацитета на безплатната версия е 150 думи или изрази за 24 часа.

Това е подходящо за малки сайтове или когато искате да проверите до пет – шест малки сайта с по 20 ключови думи. Според мен е напълно достатъчно да използвате безплатната версия.

След като зададете ключовите изрази на SerpLab Робота ще му отнеме около 2-3 минути за да ви извади резултатите. Кратко е нали. Автоматически системата запаметява часа на заявката и на следващият ден автоматично ще направи ново изследване в този час и минута. Т.е. – настройвайки първоначално всичко, вие само ще проверявате резултатите.

Информацията, която получавате е следната:
– Средната позиция на сайта ви в Google спрямо зададените ключови думи
– Колко ключови думи са повишили класирането си
– Колко от ключовите думи или изрази са в Топ3, Топ10, Топ30 и Теп100

Това е сбитата статистика. Отделно имате следната аналитична справка за всяка една от ключовите ви думи или изрази:
– има ли промяна в позицията и с колко;
– каква е настоящата позиция на думата в момента на изследване;
– каква е била най-добрата позиция на ключовата дума от стартирането на проекта;
– каква е била първата индексирана позиция на ключовата дума от стартирането на проекта;
– какво е средно-месечното търсене в Google по тази ключова дума;
– кога е направен последният ъпдейт;
– коя връзка (линк) реално ви индексира на конкретната позиция;
– и кои конкуренти страници са в топ 10 и тяхното класиране по ред.

Напълно достатъчно!

Платена версия

За разлика от някои подобни инструменти, платената версия не е задължителна. Може да си използвате безплатната колкото си искате. При платената обаче може да увеличите броят на ключовите думи за 24 часа или времето за проверяване на ключовите думи. Така например за 4,99 щ.д./месец може да наемете още един робот и заявките ви за търсене да станат 600 на денонощие (150 при безплатната), а за 9,98 щ.д/месец – 1200 заявки. Има и други предложения, стига да са ви необходими 6000 търсения дневно.

Какво реално получавате срещу тези пари? Освен увеличен брой заявки, може да следите по същите ключови думи как се движи сайта ви в Google Local, Bing, Yahoo и YouTube. Какви са позициите на сайта ви в мобилното търсене през телефони и таблет. Или пък – в произволно избран от вас регион, как се индексира сайта ви (например: Велико Търново, България)

Реално получавате още доста опции при платената версия, независимо коя ще изберете.

Аз съм много доволен от SERPLAB, и съм напълно сигурен, че и вие ще останете доволни от възможностите на безплатната версия.