Добавяне на Facebook Like Box в уеб сайт

0
1736
views
facebook like box

Почти ежедневно срещам по форумите в България въпроси на различни потребители – Как да добавя Facebook Like Box в моят уеб сайт? Разбира се, има написана много информация по въпроса в Интернет, така че, една повече никога не е излишна. Вижте стъпките по-долу за добавяне на Facebook бадж в уеб сайт.

Как да направим Facebook Like box?

Преди да пристъпим към разяснения, трябва да знаете една важна информация – добавяне на подобен бадж важи само за Facebook страници, не за лични профили.

Първо – трябва да посетите страницата за разработчици на Facebook/docs/plugins/page-plugin. Може да го направите от този линк.
Второ – в полето „Facebook Page URL“ напишете адреса на Facebook страницата, за която искате да имате Facebook Like Box. (Вижте снимка 1)
Трето – в полето „Tabs“ може да изберете две опции – дали бъдещият бадж да показва съдържанието на вашата стена с публикации и постове, или да бъде само основна снимка и фенове, които харесват страницата ви? Ако изберете първото, напишете в полето „Tabs“ думата „timeline“. Ако не искате да визуализирате публикациите, оставете го празно. (Вижте снимка 1)
Четвърто – следващите две полета са съответно размерите на бъдещият бадж – дължина (Width) и височина (Height). Те имат някои ограничения. За дължина минимума е 180 пиксела, максимума е 500 пиксела. За височината имат едно единствено ограничение – минамалната стойност да е 70 пиксела, максималната е без ограничения. Т.е. размерите вече зависят от вашето желание какви да бъдат. (Вижте снимка 1)
Пето – в следващите стъпки имате възможност да настроите как да изглежда Facebook like box на страницата ви. (Вижте снимка 1)
– Use Small Header е ако искате да използвате умалена снимка на Facebook страницата ви.
– Hide Cover Photo е ако искате да скриете тази картинка от Facebook страница ви.
– Adapt to plugin container width е Facebook Like Box да бъде съизмерим автоматично с дължината на мястото, където ще го поставяте в сайта си.
– Show Friend’s Faces е да се визуализират лицата на вашите приятели, харесали Facebook страницата ви.

facebook like box
Снимка 1

Как да вземем кода и да го интегрираме в уеб сайт?

След като сте настроили бъдещият ви Facebook like box според предпочитанията си, по-долу на същата страница има един бутон „Get Code“. Натискате го и се отваря един pop-up прозорец в който имате две опции – или да интегрирате facebook like box в самият код на вашият уеб сайт, или да го интегрирате на конкретно място, което позволява HTML текстове и разчитане на iframe маркери.

Който и от двата варианта да изберете ще ви свърши работа и ще имате Facebook like box на сайта си.

Съвет: ако сте загрижен за SEO на вашият сайт, използвайте първият вариант тъй като това са PHP кодове и те нямат негативно влияние върху оптимизирането на сайта ви. При вторият вариант има наличие на вид „рамка“ – iframe. Предполагам, че ще искате да сложите facebook like box на начална страница или на статични позиции – header, footer, sitebar. В този случай според SEO практиките не е желателно да присъстват каквито и да са видове рамки.

Успех!