Филтри за вода – какви са предимствата им

0
1204
views
Водни филтри за чиста вода

Филтри за вода – обосновано ли е тяхното използване? Какви предпостави за употребата им съществуват? Какви са ключовите им предимства при пречистване на вода.

За да сме уверени, че се грижим за своите близки по най-добрия възможен начин, ние трябва да поемем в свои ръце качеството на питейната вода у дома. Изворната и минералната вода имат своите предимства, но в същото време се отличават и с това, че идват на висока себестойност.

Да не споменаваме и това, че минералната вода всъщност не е подходяща за постоянна консумация, тъй като може да предизвика някои здравословни проблеми. Така например, повечето минерални води имат доста високо съдържание на флуор.

Докато в малки количества това е важно за нашето здраве, при прекомерен прием чрез минералната бутилирана вода, това съединение може да доведе до по-чупливи кости и зъби.

Филтри за вода – по-здравословната алтернатива

Добрите филтри за вода могат да се окажат най-доброто решение, с което да осигурим чиста питейна вода за себе си и за своите семейства. Много е важен и моделът на филтъра, като се счита, че най-ефикасни са филтрите, които работят на принципа на обратната осмоза.

Те имат редица предимства, като сред тях има както финансови, така и чисто здравословни аспекти. Ето какво означава за нас използването на филтър за вода:

1. По-малко замърсители във водата

Използването на филтър на принципа на обратната осмоза може да намали с между 95 и 99% частиците във водата.

Тук влизат бактерии, вируси и най-различни замърсители. Освен по-чиста вода, това ще помогне и по някои неочаквани начини.

2. По-вкусна храна

Пречистената по този начин течност няма аромат и вкус. Това само по себе си води до по-приятен вкус на храната, която приготвяме у дома.

Да не споменаваме, че освен за готвене, много домакинства използват подобни филтри дори и за пране.

3. По-ниски разходи

Не може и да се поставя под въпрос това, че макар и първоначалната инвестиция за филтър да изисква определен разход на средства, това не е проблем, тъй като съвсем скоро везната със сметките ще се наклони във ваша полза.

Представете си колко много ще спестите от минерална и изворна вода, която се предлага бутилирана в търговската мрежа.

4. Ограничен контакт с пластмасови бутилки

За да се погрижим наистина отговорно за своето здраве, ние трябва да ограничим доколкото е възможно контакта с пластмасови бутилки.

Когато водата се съхранява за по-продължителен период от време в тях, пластмасата отделя вредни за здравето съединения. Това се засилва ако бутилките бъдат съхранявани на слънце или при висока температура.

Удобството не може да се сравнява

Колкото и да се коментират предимствата на домашните филтърни системи за пречистване на вода, не може да се отрече, че тяхното инсталиране е преди всичко едно изключително удобство. Да се достигне до там, че повече няма да ви се налага да носите тежките бутилки с минерала вода, това си е плюс, който трудно може да се подмине.

Това важи за всички, но най-вече за хората, които имат здравословни проблеми и не бива по една или друга причина да вдигат тежко.