4 идеи за онлайн бизнес с които да започнете още сега

0
3078
views
4 идеи за онлайн бизнес с които да започнете още сега

Има толкова много възможности за онлайн бизнес в мрежата, че някои от тях предлагат да стартирате още сега. Ето ги моите 4 идеи за онлайн бизнес с които да започнете още сега. Идеите по-долу не са подредени по важност и значимост, а съвсем в произволен ред.

#1 Онлайн търговия на форекс пазари

Онлайн търговията на форекс пазарите набира все по-голяма популярност. Може да търгувате с акции, облигации, стоки, кръстосани курсове, злато, нефт и още много възможности. Разбира се трябва да знаете някои основни понятия, определения и как да ги тълкувате в реалната търговия. Много от българските „трейдъри“ предлагат готови разработени онлайн платформи за търговия в реално време, както през настолният компютър, така и през мобилният телефон. Също така осигуряват редица pdf документи (безплатно), които да изтеглите и да се запознаете с търговията и това, което трябва да знаете. За по-голямо улеснение, някои „трейдъри“ предлагат първоначално да си откриете демо сметка с виртуални пари и да потренирате преди да откриете реална сметка. Опита ми е показал, че демо сметките са 100% в реално време с реални параметри, така че, когато се обучавате, това е все едно търгувате в момента. Аз използвам Trader.bg за своето форекс преживяване и почти всеки ден търгувам на кръстосан курс USD/GBP в малки количества, което ми носи дневна печалба от 20 до 30 лв. Първоначална инвестиция – 200 лева (захранване на реална сметка).

#2 Собствен електронен магазин

Тук ви предлагам тази възможност, но с едно условие. Не правете голям електронен магазин с цел да купувате стока и да я препродавате. За това ще са ви необходими инвестиции, които ако нямате, по-добре да не започвате. Препоръчвам, ако ще се захващате с този бизнес да продавате това, което можете. Пример: добър сте в маркетинга и редица ваши кампании са успешни. Вече имате опит, затова можете да направите няколко онлайн курса (видео, презентация и задачи) за това което знаете и да ги продавате онлайн. добрите специалисти в България си продават знанията за над 200 лв./урока. Има редица безплатни е-commerce решения, които може да свалите и веднага да започнете да продавате. Аз ви препоръчвам следните:
– Woordpress и WooCommerce
– OpenCart
Първоначалната ви инвестиция ще бъде в порядъка на 100-120 лева (закупуване на хостинг план и домейн име). Ако искате обаче да надграждате уеб сайта си (нови апликации, различна и адаптивна визия), то освен тези пари, трябва да приготвите поне още 150 лв. Но последното не е задължително.

#3 Партньорски програми известни като Affiliate

Това е наистина отлична възможност с минимални средства да имате реални приходи, но всичко зависи от вас. Има програми, които са напълно безплатни и печелите не от покупката на конкретен продукт, а само от кликването върху него т.е. печелите от трафик към продукта. Аз ви препоръчвам Wan.travel – сайт за онлайн резервация на хотели, самолетни билети и различни пътувани. Тук инвестицията ще ви е между 10 и 30 лева, в зависимост какъв домейн ще си закупите. След като го закупите, може да се присъедините към програмата и следвайки инструкциите да пренасочите новият ви домейн да изглежда като един чудесен сайт за пътувания. Не не е необходимо да имате познания в програмирането или пренасочване на домейн. Това ще го свърши хостинг компанията ви. По-важно е да имате желание да развивате този проект, защото опитът ми е показал, че едно такова начинание има възвращаемост, ако вложите пари за реклама във Фейсбук или Google.

#4 Собствен блог

Знаете ли, че от писане на съдържание може да изкарвате по 700 – 1000 лв. месечно? Ето ви една възможност без да вложите абсолютно нито една стотинка, да изкарвате тези пари. Необходимо е единствено да си направите блог страница. WordPress.com предлага абсолютно безплатна тази възможност. Трябва обаче да пишете за неща, от които разбирате и да бъдете търпеливи. Парите няма да дойдат на 30-то число в края на месеца. Схемата е проста:
– имате блог и решавате да пишете за книги, които сте прочели (имам познат, който прави същото). Когато пишете редовно за това (не всеки ден, но не и в месеца по веднъж) вие започвате да генерирате трафик. Когато генерирате трафик имате три възможности – да използвате безплатната програма на Google – AdSense (Google рекламни карета и всяко кликване върху тях ви носи пари); да си направите вие собствени рекламни площи и да ги предлагате на реални рекламодатели (така вие определяте цената за реклама) или определено издателство да ви наеме да направите преглед на тяхна нова книга. запомнете – и в трите случаи, за да печелите пари от вашият блог трябва да се спазят САМО ДВЕ ПРАВИЛА – текстовете да са ваши и с уникално съдържание, и да генерирате трафик.

Това са моите 4 идеи за онлайн бизнес с който може да започнете още сега. Има поне още 500, но ви предлагам нещо с което наистина може още сега да започнете.