Какво да имате предвид при избор на инверторен климатик

0
846
views
Инверторни климатици онлайн на ниски цени

Много домакинства, офиси и предприятия се изправят пред въпроса за отоплението на техните помещения, като за всички е от значение да се спазват 2 неща – да е ефикасно и та не струва много. Не е случайно, че най-честния избор са климатичните системи, като в последните две години се популяризираха инверторните климатици – ето за какво да внимавате при избора им.

Защо инверторните климатици са за предпочитане пред обикновените

Ако не сте сигурни какво е инверторен климатик, това е система за контрол на компресора и електрониката в климатика, която предлага по-голяма ефективност, по-малко амортизация и повече спестена електроенергия. Тази технология превъзхожда обикновените хубави климатици а+++ с това, че, за разлика от тях, компресора работи на постепенно увеличаващи се обороти.

При обикновените климатици, компресорната система започва своята работа на високи обороти, което води до по-бързо затопляне на помещението, но има неприятни последици. Това бързо стартиране създава много повече напрежение и триене в компресора, което води до амортизация на системата.

Освен амортизация, води и до по-голяма консумация на енергия, тъй като високите обороти изискват по-голямо напрежение. При инверторните климатици ефективността е с 80% повече от тази на обикновените, като те съвсем адекватно успяват да извършат своята работа, дори при ниски външни температури.

Какви инверторни климатици има

Има два основни вида инверторни климатици спрямо техните компресори и електричество – такива с променлив ток (AC) и такива с компресори на прав ток (DC). Моделите с DC ток са по-ефикасни от тези на променлив ток, тъй като при тях напрежението е доста по-малко, а ефикасността им се запазва значително по-дълго време.

При AC климатиците, електроенергията се преобразува 2 пъти, като първия път преминава от променлив ток в прав ток, и след това отново в променлив ток, но с по-ниско напрежение и амплитудност. Именно това преобразуване на електроенергията прави AC климатиците една идея по-неефикасни от DC климатиците, но все пак с 50% по-ефикасни от обикновените модели.

Защо хората избират инверторните климатици

Този избор започва да става все по-често срещан, не само защото е нова мода, но най-вече защото е значително по-енергоспестовен и издръжлив. Инверторните климатици умело въздействат върху вътрешните температурни условия, без значение дали е зима или лете без в края на месеца да се налага да плащате огромни количества за електроенергия.

Освен това, поради по-ефикасното енергообразуване, компресорите и други електрокомпоненти, се запазват операционни значително по-дълго време. Това означава, че една инвестиция от този род, ще е не само по-ефикасна, но и ще ви служи значително по-дълго време.

За най-ефикасните и качествени инвертнорни климатици, ви препоръчваме да се обърнете към eclima.bg, където ще намерите богат асортимент от това ново поколение домашна и офис техника.