Качествена храна за големи породи кучета

0
3016
views
Качествена храна за големи породи кучета

Без да го превръщаме в експериментално „зайче“, нашият #BrunoThePit е опитвал различни храни през досегашното си съществуване. По-долу ще изредя храните, които най-много са му били вкусни и винаги си ги яде с голям апетит. Нека не забравяме, че колкото са различни кучетата едно с друго, толкова са различни и вкусовете им.

Суха храна

Test of The Wild (за малки кученца) – няма как да не започна с тази храна – суха на гранули. С нея беше захранен още от бебешките си години и я обича много. До 10-я месец бе в ежедневното му меню. Храната е от най-високо качество и висок клас. В нея се съдържа всичко необходимо за подрастващият любимец – протеини, мазнини, целулоза, омега 3, омега 6, калции, фосфор, цинк, селен, витамин Е. Гранулата е съставена от различно месо – бизон, агнешко, сладки картофи, протеини от грах, доматено пюре, печено еленско месо, домати, боровинки, малина, риба и др.

Naturea Adult Lamb – до ден днешен си я хапва, когато му е в менюто. Аналитичният състав на тези гранули е изграден от – сурови протеини, мазнини, сурови влакнини, въглехидрати, калции, фосфор. Гранулата е съставена от различно месо – агнешко и пилешка мазнина, агнешки черен дроб, картофи, глюкозамин, спанак, моркови, ябълка, червени боровинки, водорасли, риган, розмарин, магданоз, тиква.

Консерви

Gran Carno – германска консерва за кучета с говеждо и патешки сърца.
Jerry – честно да ви кажа от тази консерва съм изумен. Най-вече от целите парчета меса, които открих в нея – сварени в собствен сос и желирани. Производителите препоръчват да се дават за ловни и спортни кучета, и затова смятам, че е много подходяща за един развиващ се питбул, да речем. Консервата съдържа високо съдържание на протеини.

Домашна храна или домашно приготвена храна

Разбира се, не забравяйте, че кучетата ядат почти всичко. Трябва обаче да сме внимателни, какво им сервираме. Това, което препоръчвам да му давате като храна, годна за хора е7
– обезсолена извара – обичат я много;
– варени яйца – деликатес;
– домашно приготвена супа – може да му давате зеленчуково или пилешка супа, но препоръчително без подправки. Не им се отразява добре на стомаха.
– сварени дреболийки, пилешки гърди или други меса – това е направо като рожден ден за тях.

Може да си позволите да давате храна на кучето си, която съдържа захар, но не всеки ден и не непрекъснато. Препоръчвам да избягвате захарни изделия – да, всички ги харесваме, кучетата също, но те не са за тях и много кучета не реагират хубаво при редовно даване на захарни изделия или храни.