Как да постъпим в случай на дискриминация

0
939
views
Дискриминация - адвокат гражданско право

Дискриминацията е абсолютно забранена, а ние всички като европейски граждани има права, които за залегнали в основите на европейското право. Европейската комисия е издала много директиви, които са съсредоточени именно върху тази област.

Всички ние знаем, че в случай на дискриминация е необходимо да потърсим правата си. Въпросът е в това дали наистина знаем кога сме подложени на дискриминация и кога всъщност правата ни са нарушени.

Какво представлява дискриминацията

За дискриминация говорим тогава, когато едно лице бива възпрепятствано в своите действия на база на някаква личностна характеристика, например раса, религия, пол, сексуална ориентация и други.

Може би една от най-честите форми на дискриминация са проявите, които обществото налага на възрастов принцип, но те са и най-трудни за улавяне и доказване.

Много фирми открито търсят служители, които да са в определена възрастова рамка или които да не са над или под определена възраст. Тук фирмите действат на ръба на закона, тъй като деленето на хората на възрастов принцип също е форма на дискриминация.

Много от бизнесите оправдават действията си с това, че по-възрастните служители имат по-голям опит и очакват по-високо заплащане, което те не могат да си позволят да предложат на служителите, с като по този начин се опитват да се мотивират за действията си.

Какъв адвокат ни е нужен при дискриминация

Ако смятате, че към вас по някакъв начин е проявена каквато и да било дискриминация на база някой от тези и други подобни принципи, не бива да се колебаете да потърсите правата си. За целта, разбира се, трябва да се консултирате с адвокат по гражданско право, който познава тази материя в дълбочина.

Така ще получите точна информация за ситуацията, в която се намирате, за вашите права в случая и какво може да се направи в дадената ситуация. Ако нямате близък адвокат, с който да разговаряте, обърнете се към правна кантора. В тази кантора ще получите консултация и помощ с изключително високо ниво на професионализъм.

Ще можете да получите отговор на всички въпроси, които ви интересуват, а също така ще научите какви приблизително биха могли да са възможностите при евентуален процес и търсене на компенсация от ваша страна, базирайки се на наличната база от доказателства и факти.