Какъв е перфектният грим за кафяви очи

0
937
views
Козметика за лице

Истината е, че почти всяка трета българка е с кафяви очи. Именно тази статистика ни подтикна към това да напишем днешната си статия. В нея сме събрали не малко полезна информация, свързана с това как следва да се гримира човек, според цвета на своите очи. Ще се опитаме да ви изложим поредица от полезни съвети, които да ви бъдат под ръка във всеки един момент, в който искате да заблестите.

Преди обаче да продължим по същество, то ще ви напомним, че освен техника, която задължително трябва да владеете, ако искате крайният резултат да бъде точно онова, което сте си представяли, то важно е да подбирате внимателно гримовете, които са един от важните фактори за постигането на перфектен макиаж.

Предлагаме ви още да посетите онлайн магазина Eli.bg, където ще попаднете на нечувано разнообразие от всякакви козметични средства, подходящи както за подобряване вида на очите, лицето, устните, така и за оформянето на веждите, миглите и прочие. Богатият асортимент ще ви позволи да се оборудвате с всичко необходимо и много скоро да гримирате кафявите си очи по жадуван начин.

Какво трябва да знаете за гримирането на кафявите очи

Едно от най-съществените предимства за кафявите очи е това, че те могат да бъдат гримирани почти с всеки един цвят и винаги да изглеждат изумително красиви. Топлият цвят, какъвто е кафявият, позволява лесно и ефектно съчетаване както с по-топли, така и с по-студени тонове. Можете да експериментирате на воля и ви гарантираме, че образът, който ще видите в огледалото, много ще ви хареса.

Разбира се, няма как да ви изтъкнем съвети единствено въз основание цвета на окото. Задължително трябва да се вземе под внимание и поводът, на който ви предстои да присъствате, облеклото, което ще носите върху себе си, както и самата форма на очите. Съобразявайки се с всичко това съвкупно, то твърде вероятно е да се превърнете в красив модел, като от корица на списание.

Следващите редове, на които ще станете свидетели, са посветени на дамите, чиито очи са толкова дълбоки и толкова кафяви. Предполагам сте наясно с това, че всеки цвят има своите си нюанси, когато става въпрос за очите. Ако попитате един професионален гримьор, който разбира достатъчно от работата си, той ще ви отговори, че кафявите очи се делят основно на три групи – тъмно, светло кафяви и кафяви.

Ако сте носител на тъмно кафяви очи, то за предпочитане е да заложите на сенките, чиито цветове са по-тъмни. Съветите на гримьорите са хората с много тъмно кафяви очи да странят от ярките цветове, тъй като те не си хармонизират с цвета на очите.

При лицата със светло кафявите очи е препоръчително да се съобразите с нюансите, които наблюдавате в ириса на окото. Ако те са по-жълтеникави, то към грима може да до бавите златисто.

Можете да експериментирате с всички разновидности на опушения грим, защото крайният резултат ще бъде наистина впечатляващ.

Надяваме се нашите съвети да ви бъдат от полза и благодарение на изписаното по-горе в редовете, то вие да можете да си направите точна преценка за това как да се гримирате, както в ежедневието си, така и за по-специалните поводи в живота си.