Кои плочки за баня се поддържат изключително лесно

0
1060
views
Избор на плочки за банята

Истината е, че ако искаме нашата баня да изглежда добре, то задължително правило е да полагаме изключително много грижи при поддръжката на хигиената в това помещение.

Необходимост е след всяко използване да подсушаваме, тъй като това предотвратява образуването на неприятни следи от капки вода. Прави ни силно впечатление, че в много семейства се спазва подобна традиция.

Не забравяйте, че водата, дори и да не е нещо мръсно и непоносимо, заради варовикът, който се съдържа в нея, то тя често оставя бели следи върху тъмните цветове. Онези от вас, които все още не са си изградили навика да подсушават мокрото помещение след като са го използвали за вземане на душ, освен че рискуват появата на следи върху плочките, твърде вероятно е между фугите да се появи мухъл, както и по ъглите.

Това е валидно най-вече за баните, които не разполагат със собствени прозорци, както и отдушници. В следствие на това влагата се задържа и е много по-вероятно съвсем скоро да се превърнете в свидетел на едно доста неприятно наглед помещение.

Какво трябва да знаем при самата поддръжка на плочките за баня

Не винаги успяваме обаче навреме да поддържаме добрия и чист вид на банята. Много често това е в следствие на липсата на време или липсата на желание. Всъщност няма почти никакво значение какво ни възпира от подобно задължение.

Важно е обаче, докато тече самият ремонт, то да помислим върху няколко особено важни неща, свързани със самото й обзавеждане. Предполагаме, че вече се досещате, че става въпрос за избора на самите плочки за баня. Насочете вниманието си към такива, върху които мръсотията не личи.

В редовете по-долу ще споделим с вас мнението си за някой от видовете плочки за баня, като ще се постараем именно това да отговори на някой от въпросите ви.  Ще стартираме с черните плочки. Безспорно те са едни от най-предпочитаните, заради това, че изглеждат шик и стилно. За разлика от това по тях остават отпечатъци, които ако не бъдат премахнати с кърпа, то няма да престанат да бъдат част от интериора в това помещение.

Препоръчваме ви да не залагате на този вид плочки, освен ако не разполагате с изключително голяма баня, както и с цялото време на света. Задължително е пространството да бъде наистина голямо, така че черният цвят да не влия на размерите й.

Въпросът с карамелените плочки и онези, които са в бежовата гама, са изключително добър избор. Те не просто умеят да създават усещане за уют и топлина, но същевременно с това са идеален избор за жените, които не разполагат с почти никакво свободно време, което да инвестират в чистене.

Избирайки да си закупите матиран вариант, то няма да ви се налага да търкате дълго време с парцал, тъй като мръсотията не личи почти върху матираната повърхност.

Каквито и плочки да сте решили да си закупите при обзавеждането на вашата баня, то трябва да знаете, че мястото, от където ги закупувате е не по-малко важно. Предлагаме ви да посетите онлайн магазина Praktis.bg, където ще се сблъскате с огромно разнообразие от всякакви модели, подходящи за всеки стил и вкус.