Правилното количество протеин, което всеки трябва да приема дневно

0
800
views
Протеини на прах онлайн

Малцина от вас са навлизали в дълбините на въпросите, свързани с приема на протеини. Сигурни сме, че всеки от вас е наясно с това, че приемът му е задължителен, за да може тялото да функционира по възможно най-правилния начин, но не всеки обаче си дава сметка, че благодарение на него ние можем да поддържаме перфектното тегло, както и да се чувстваме сити и удовлетворени.

Помнете, че гладът за сладко се дължи, в много от случаите, на неправилно подбраната храна. Опитайте се няколко пъти поред да добавите известно количество ядки и месо към салата, която консумирате, и сами ще се убедите, че вероятността да ви се прияде някакъв захарен сладкиш след това, е много по-минимална.

За поддръжката на организма несъмнено е нужен протеин. Ясно е, че въглехидратите и мазнините също са ключово необходими, но не до такава степен, както са белтъчините. Преди време попаднахме на едно британско проучване, което бива проведено сред група затлъстели възрастни. Стана ясно, че онези от тях, които приемат най-солидни количества протеини, губят най-много от своята телесна маса. Това говори само за себе си.

В тази статия обаче смятаме да се посветим върху това какво е правилното количество протеин, което всеки от нас трябва да приема на ден. Ще се опитаме, наред с това, да обхванем и още няколко въпроса, интересуващи горещо хората у нас, а и по целия свят. Намеренията са ни свързани с това да задоволим вашето любопитство до колкото се може по-висока степен, така че смело да предприемете някакви промени, без да се страхувате, че можете да навредите на организма си.

Преди обаче да се впуснем в същинската част на днешната статия, то ще отворим една малка скоба, в която да вмъкнем, че протеинът може да бъде приеман по два различни начина. Единият е чрез храната – месо, риба, яйца, а другият – хранителни добавки. В зависимост от това какъв е начинът ви на живот, с какво свободно време разполагате и какви са вкусовите ви предпочитания, то сами можете да прецените кой от двата да доминира в дневното ви меню.

Какво трябва да знаем за протеина и неговият прием

Възнамеряваме да споделим с вас наистина полезна информация, която смятаме, че ще ви бъде от изключителна полза. Ще стартираме с това, че всеки един от вас, който се опитва да постигне мечтаната фигура, има възможността да се посъветва с професионално лице, което да го консултира и напътства, така че приемът да бъде съобразен с неговите крайни цели, както и телесната маса.

Важно е да се придържате стриктно към дозировката, тъй като в противен случай рискувате да си навлечете сериозни неприятности в бъдеще. Разбира се, не по – малко важно е да се посъветвате с медицинско лице, в случай че имате някакви здравословни проблеми.

Стандартната формула, по която да се ръководите, изглежда по следния начин: хората, които тренират усърдно в залата поне няколко пъти в седмицата, следва да умножат числото 3 по теглото телесна маса. Получената стойност е количеството протеин, което следва да консумират. Ако ли обаче не сте достатъчно активни, то препоръчваме ви да замените числото 3 с числото 2. Добре е да знаете, че това е минималният дневен прием, от който тялото ви се нуждае.