Коронавирус или спорт – кое е по-безопасно

0
920
views
Какво е позволено в Швейцария

Според швейцарските власти, сексът е в пъти по-безопасен за населението отколкото е спортът. Това стана ясно след като сексуалните услуги в Швейцария преминаха в графата „Позволени“.

Както може би е известно на повечето от хората, платените сексуални услуги са позволени в Швейцария. Заради пандемията от коронавирус, те бяха временно забранени до второ нареждане.

Платените компаньонки, поръчани от Интернет сайтове, вече спокойно могат да практикуват своята професия. Както всеки би се досетил, специално тези дейности включват сериозен физически контакт, но той се оказва далеч по-безопасен от груповите професионални спортове.

Кое все още остава забранено

Групови дейности на закрито като отборни спортове, практикувани в зала, танци, бокс, борба и т.н., все още остават затворени. Според швейцарските граждани това е супер нелогично решение, споделят някои от тях.

От момента, в който сайтовете за компаньонки отново ще бъдат силно посещавани заради отпадането на забраните, същите ще отпаднат и за нощните клубове, дискотеките, пиано баровете и т.н. Казано по този начин, явно забавлението на хората през тъмните, ранни часове на деня, са доста голям приоритет на швейцарското правителство.

Мерки, които продължават да са в сила

Дейностите, които „изискват постоянен и близък контакт“, остават забранени. Това ще бъде като мярка срещу разпространението на коронавирус из населението на Швейцария, която също беше покосена от коварната болест.

Около 20 000 души, работещи като секс работници, ще бъдат сериозно повлияни от това. Според швейцарският здравен министър Ален Берсет, новината за разрешената проституция ще изненада много хора в държавата.

Той е наясно с факта, че е дори шокиращо, че спортът остава забранен, а проституцията (изискваща много по-голяма доза контакт между хората, ще стане една от свободно практикуващите се професии. Сайтовете за компаньонки ще приемат своите клиенти от момента, в който забраните, свързани с проституцията, отпаднат.

„Със сигурност там има персонален контакт, но в същото време са налице и много възможности за защита и използване на предпазни средства. Напълно наясно съм, че това изглежда странно в очите на много хора. Но ако трябва да бъда честен, еротичните услуги можеше да бъдат възобновени и по-рано“, заяви здравният министър Берсет.

Изкуството да пазиш народа си

Швейцария показа изключителни умения във връзка с това, че успя да забави огромно забавяне на разпространението на заразата на коронавирус. В началото, компаньонките бяха най-пострадалите от всички останали браншове, които изискват най-голям контакт.

Именно заради това, сега никой не подлага на съмнение решението на швейцарското правителство да направи поредната сигурна стъпка по пътя към баланса за нормален живот и здраво общество.