Майк и Дейв си търсят гаджета (филм)

1
3054
views

Афиш

Режисьор: Джейк Шимански/Jake Szymanski
В ролите: Зак Ефрон/Zac Efron; Ана Кендрик/Anna Kendrick; Адам Дивайн/Adam DeVine; Обри Плаза/Aubrey Plaza; Стивън Рут/Stephen Root; Шугър Лин Биърд/Sugar Lyn Beard
Държава: САЩ
Година: 2016
Времетраене: 98 минути
Бюджет: $33 млн.
Бокс офис: $77 млн.
Оценка на IMDb: 6.1

Сюжет

Мъже на средна възраст, търговци на алкохол. Това са Майк (Адам Дивайн) и Дейв (Зак Ефрон) – двама свободни братя, способни да „вдигнат градуса“ на всяко едно парти, на всеки един купон. Или поне те така си мислят.

Всичко се променя за тях, когато малката им сестра Джени (Шугър Лин Биърд) се жени на Хавай. Познавайки ги прекалено добре, техните родители им поставят условие – идвате на сватбата само и единствено с приятелки. Само така се надяват те да бъдат примерни и сдържани, както се полага на една сватба.

Най-голямата грешка, която правят Майк и Дейв е да повярват на лъжите на двете приятелки Татяна (Обри Плаза) и Алис (Ана Кендрик), и да изберат точно тях за пътуването да Хавай. Грешка, защото тези две момичета ще се окажат в пъти „по-луди глави“ от братята.

Екстази, алкохол, трева, напрегната булка, братовчедка лесбийка, изнервени родители и фойерверки закупени от Китай. Има ли изобщо шанс, сватбата да се състои?

Моето лично мнение за „Майк и Дейв си търсят гаджета“

Не мога да кажа, че съм изненадан от актьорската игра на Ана Кендрик. Очаквах моето мнение да се формира върху актьорите Адам Дивайн и Зак Ефрон, но Ана прави поредната си страхотна роля в тази иначе тъй банална американска комедия. В същност – Ана Кендрик е родена да играе в любовни и комедийни продукции.

Не мога да се съглася с определението „Най-смешната комедия на годината“, но не мога да отрека, че съм гледал къде от къде по-глупави филми. Този определено става за събота вечер, ако ви се гледа комедия.

Има смях, малко по-различен поглед върху „съвременните момичета“ и все същият очакван край.

Оценката на IMDb от 6.1 пункта според мен не е коректна. Аз бих дал поне 6.8/7.0 най-вече, че филма не е такова разочарование, като например „Отряд самоубийци“.

1 COMMENT