Маски за коса – 4 съвета при използването им

0
1371
views
Маски за коса - начин на употреба

Използването на маска за коса се счита от повечето хора за, така да се каже, “фасулска работа”. Оказва се, обаче, че повечето хора допускат наистина доста основни грешки при използването на подобни продукти и са доста далеч от тяхното правилно прилагане.

На следващите редове сме обърнали внимание на няколко основни момента, които ще ви насочат към това как по-правилно да използлвате маската за коса, какви правила да следвате и как да не допускате основни грешки.

1. Избирайте внимателно

Изборът на маската за коса трябва да се прави внимателно. Експертите съветват да не избираме единствено на база на това кой етикет ни изглежда по-примамлив.

Това според специалисти е изключително грешна стратегия, която може да доведе до там, че да за купим продукт, който например е предназначен за омазняване на косата, докато ние самите имаме например нуждата от точно обратното.

Опаковките имат за цел да придадат търговски вид, но ние със сигурност не бива да избираме единствено на база на това кое ни харесва повече.

2. Четете етикетите

Много е важно внимателно да четем етикетите на всеки един продукт, без значение дали говорим за професионални бои за коса, маски, шампоани, гелове или друг тип комзетика.

Не случайно на всяка маска за коса има указание на български, в което се подсказва колко трябва да слагаме от нея, колко време трябва да я задържаме, както начините на почистване.

Етикетът не е поставен случайно и неговата основна задача е да се постигне възможно най-безопасно ползване на всеки един продукт. Не бива да ползваме маската за коса така, както сами смятаме, че трябва Това се определя само от производителя, след което се обозначава на етикетите.

3. Не задържайте по-дълго от препоръчителното

Много е важно стриктното и точно спазване на времето, което пише на етикета. Ако на него се казва 10 минути, дръжте маската 10 минути. Не се опитвайте да предполагате, че ще е по-добре ако я оставите 15.

Важно е също така да четете внимателно смисъла. Ако пише например, отмийте след най-малко 10 минути, това означава, че можете да задържите продукта върху косата си повече и лично производителят гарантира, че от това няма да има последствия.

4. След нанасяне измийте обилно

Важен момент от използването на маска за коса е да се отмие старателно продукта от косата след като изтече времето, в което той трябва да действа. Отмиването задължително се прави под обилна струя вода, която не бива да е твърде гореща.

Студената вода е по-полезна за косата от горещата, но това от своя страна не се понася от тялото. Ето защо, идеалното решение е просто да използвате хладка вода, с която обилно да отмиете маската. Оставете косата под течащата вода за няколко минути.