The Girl on the Train / Момичето от влака (филм)

0
2564
views

Афиш

Режисьор: Тейт Телър/Tate Taylor
В ролите: Емили Блънт/Emily Blunt; Хейли Бенет/Haley Bennett; Ребека Фъргюсън/Rebecca Ferguson ; Джъстин Теру/Justin Theroux; Люк Евънс/Luke Evans;
Държава: САЩ
Година: 2016
Времетраене: 112 минути
Бюджет: $45 млн.
Бокс офис: $172 млн.
Оценка на IMDb: 6.6

Сюжет

Рейчъл (Емили Блънт) е разведена жена на средна възраст със сериозна алкохолна зависимост. Случва й се да не помни, да забравя и прекарва ежедневието си из улиците, галериите и заведенията на Ню Йорк. Всеки ден пътува по два пъти с влака от предградието до мегаполиса, като обича да си представя хората, които живеят в къщите покрай железопътната линия. Така в съзнанието си изгражда своята гледна точка за семейният живот на Меган (Хейли Бенет) и Скот (Люк Евънс) – едни от многото семейства с къщи покрай влаковия маршрут. Едни от многото семейства сред които и тя е била част преди да се разведе със съпруга си Том (Джъстин Теру).

Всичко за Рейчъл се променя, когато след поредната алкохолна вечер се събужда с наранявания, кръв по главата и синини по тялото. Същият ден научава от новините, че Рейчъл е обявена за безследно изчезнала.

Започва едно лудо препускане сред улики, съмнения и свидетели. Основният въпрос обаче остава – дали Рейчъл има нещо общо с изчезването на Меган?

Моето мнение за The Girl on the Train / Момичето от влака

Има филми, които са способни да те държат в съдържанието си от първата до последната секунда. Този е такъв. Имайки в предвид, че режисьора Тейт Тейлър (режисьор на „Южнячки“) пресъздава историите по начин, по който друг може би не би посмял, е достатъчна причина да гледате продукцията.

Филма е чисто криминален – няма ужаси, няма стресови ситуации и страх пред екрана. Но такъв трябва да бъде. Развръзката е в края на продукцията и естествено е изненадващо неочаквана. Много критици сравняват този филм със стила на друг подобен – „Момичето с драконовата татуировка“. И с право.

Емили Блънт играе ролята на Рейчъл така, все едно играе себе си в ежедневието. Не казвам, че е алкохоличка, но майсторството и пред камерата те кара да мислиш, че това не е актриса, а истинският човек – несигурна в себе си и жадуваща за повече внимание от противоположният пол. Страхотна игра.

Бенет, Фергюсън, Тери и Еванс също се представят страхотно, но повече им приляга да допълват майсторството на Блънт. Моят съвет е задължително да се гледа.

Оценката на IMDb от 6.6 според мен е ниска, но за пореден път се убеждавам, че американците се впечатляват повече от филмите на измислените и фантастични герои на MARVEL, отколкото на едно качествено криминале.