Mr. Right / Идеалният мъж (филм)

0
3392
views

Афиш

Режисьор: Пако Кабезъс/Paco Cabezas
В ролите: Сам Рокуел/Sam Rockwell; Ана Кендрик/Anna Kendrick; Тим Рот/Tim Roth; Джеймс Ренсън/James Ransone; РЗА/RZA; Майкъл Еклънд/Michael Eklund
Държава: САЩ
Година: 2015
Времетраене: 95 минути
Бюджет: $8 млн.
Бокс офис: $209,215.
Оценка на IMDb: 6.3

Сюжет

Марта (Ана Кендрик) на бързо се разделя с приятеля си, след като го лови в изневяра и напуска съвместното им жилище, като отива да живее при старата си приятелка. Следва дълбока депресия, после луди купони , които трябва да излекуват депресията и така… докато не среща Франсис (Сам Рокуел).

Франсин е перфектният наемен убиец. До този момент. Вече не иска да убива за пари, нито за каквото и да е. Все още получава поръчки, но съвестта му проговаря и решава вместо да убива мишените, да елиминира поръчителите.

Марта и Франсин се запознават в един квартален магазин и решават да прекарат деня заедно, както и следващите дни. Франсин е брутално честен и не крие нищо от Марта, дори това с което се занимава. Докато тя разбере, че говори истината, по петите им са банда престъпници, които искат Франсин мъртъв.

Ще се задържи ли любовта им до край и каква е вероятността Марта да стане дори по – лоша от Франсин?

Моето мнение за Mr.Right / Идеалният мъж

Ако сте чели предишните ми ревюта ще разберете, че симпатизирам на играта на Ана Кендрик (Майк и Дейв си търсят гаджета). Няма спор, че жената е талантлива и комедиите са част от таланта й. Въпреки, че тя играе в няколко романтични филма, с тази роля доказва, че може да се справи и с екшъните.

Сам Рокуел може да играе всичко. Най-му приляга откаченият герой, затова съм сигурен, че част от визията му за този филм е негово решение, колкото и да е талантлив режисьорът Пако Кабезъс.

Тим Рот – той е от онази школа, старата, спомняте ли си? За мен той е сравним с актьорите от „Обичайните заподозрени“. Може и знае как да се нагоди за всеки персонаж.

Проблемът идва от сюжета. Банален. Наемен убиец, избива поръчителите си, влюбва се в главната героиня, двамата бягат докато ги преследват шайка престъпници. Продължавам да се питам – ще се роди ли режисьор, който да унищожи самочувствието и на двамата герои още в началото на филма и да проследи тяхното развитие до смъртта им? Но, не взимайте последното ми мнение под внимание – все пак говорим за комедия. Явно ми идват в повече американските еднообразни истории.

Може би самият сюжет е причината филма да е изразходвал 8 милиона долара, а да е спечелил 200 000 долара. Тотален крах. Оценката на IMDb (6.3) е малко завишена – едно 5.7 би свършило по-добра работа.

Дали да го гледате? Защо не – вие решавате, както направих и аз.