Безценни съвети за отглеждане на перфектните бордюрни рози

0
1663
views
Озеленяване в София
Фирма за озеленяване в София https://unigarden-bg.com/

Едва ли съществува човек, който да не обича цветята и да не се възхищава на омайната им красота. В тази статия ще ви споделим безценни съвети за това как да отглеждате едни от най-предпочитаните бордюрни рози, които са в състояние да превърнат всяка зелена площ в омайно кътче. Надяваме се да бъдем изключително полезни за всички онези, които се стремят към постигане на хармония и красота в двора си и които полагат не малко усилия това да се случи по възможно най-правилния начин.

Преди да стартираме със своите съвети и насоки, то нека ви напомним, че цветята, подобно на хората, се нуждаят от нестихваща любов, което е една от най-важната съставка за това те да живеят продължително и да ги наблюдавате в целия им блясък. Ето защо, колкото и малко свободно време да имате, то винаги отделяйте част от него за грижи, защото тези усилия скоро ще бъдат възнаградени и вие няма как да не забележите промяната в своята градина.

Какво трябва да знаете при отглеждането на бордюрните рози

Тук, както при всеки един въпрос, съществува известна доза противоречие. Според някой специалисти в тази област засаждането им следва да бъде извършено през пролетта, докато други са на мнение, че това задължително трябва да се извърши през есенните месеци от годината. Ако сте решил ида заложите на по-топлия сезон, то стремете се това задължително да бъде свършено до края на април, тъй като в противен случай може да нямате възможността да се радвате на едни от най-красивите цветя, съществували някога, а именно бордюрни рози.

Тези, които пък залагат на есента за засаждане на зелените ни приятели трябва да знаят, че есента не е подходяща, когато става въпрос за най-високите места в страната ни. Едновременно със засаждането се извършва и самото заземяване.

Озеленяване в София
Фирма за озеленяване в София https://unigarden-bg.com/

Помнете още, че летораслите на розата не се почистват, както при много от растенията, а се покриват с рохкава пръст, която трябва да достига 20-25 см. През пролетта тази пръст следва да бъде отстранена, а самите леторасли се подрязват до 2-3 см. Именно този процес стимулира спящите пъпки, които се пробуждат и разтварят своите чудни цветове пред погледа на стопаните си.

Най-благоприятните почви за тези растения са черноземните, както и глинесто – песъчливите. Ако сметнете, че не можете да им осигурите точно тази среда, то стремете се да ги наторявате достатъчно често с оборска тор и източник на азот, който се съдържа в тора от коприва.

Ако ли пък не сте в състояние сами да се справите с отглеждането на едни от най-харесваните и обичаните цветя, то винаги можете да се възползвате от услугите на професионална фирма, която да ви съдейства безотказно в това ваше начинание. За предпочитане е да се доверите на доказал се и реномиран професионалист, каквито са служителите в Unigarden-bg.com.

Друга важна информация, която със сигурност ще ви помогне при отглеждането на розите е това, че те могат да се отглеждат на едно и също място в продължение на 20 години. След като изтече този  период, то препоръчително е да смените мястото им, като се стремите отново да се придържате стриктно към съветите, които ви даваме.