Отпушване на тоалетна чиния – 3 лесни начина

0
1956
views
Как да отпушим тоалетната в банята

Какво да правим ако се сблъскаме с неприятния проблем да отпушваме запушена тоалетна чиния?

Няма място за паника, тук веднага могат да се отзоват опитните служители на MegaViK, което ще се справят бързо и качествено с деликатната ситуация.

Първо, обаче нека се спрем на причините за появата на проблема, които могат да бъдат най-разнообразни.

Запушванията на тоалетната чиния – какво причиняват

На първо място най-често това се поражда от предмети от бита, чието изхвърляне не е предвидено да се случва по този начин.

Не малко са случаите, в които дамите пренебрегват препоръките, за това че санитарните материали не се разграждат или поне това не се случва бързо.

Възможно е и при самото проектиране и реализиране на помещението да са допуснати грешки, които възпрепятстват нормалното му функциониране.

Как да отпушим тоалетната чиния

Ако бедата ви е сполетяла и смятате, че бихте могли да се опитате да се справите сами, може да опитате следното:

1. Препарати за отпушване

Купете препарат за канали и третирайте според указанията на опаковката. Изборът ви е голям и може да подбирате между течни препарати, такива на прах или гелове.

Имайте предвид, че са разработени за широк спектър на действие, който са съжаление може и да не касае конкретната причина, породила проблема ви.

2. Механични средства за избутване

Опитайте с механични средства да проправите път на водата и всичко, което трябва да замине с нея. Това е лесно постижимо с инструментите, с които до скоро разполагаше всяко едно домакинство.

Ако не разполагате с тел за тоалетна чиния, бутало или вакуум помпа (плунжер), то лесно може да се сдобиете с тях дори и от една скромно заредена железария.

3. Вряла вода за химическа реакция

Ако времето ви притиска и не може да реализирате никой от предишните два съвета, може просто да налеете голямо количество вряла вода и да се надявате по този начин да разградите причинителя на запушването на малки парченца, които безпроблемно за продължат по канализацията.

Бонус

Ако искате да избегнете възможността за неуспех или да изпитате по-голямо затруднение, от колкото има смисъл да си причинявате, може да се доверите на професионална фирма за ВиК услуги.

Ако се лутате между евентуалната причина и вероятният начин за разрешаването, то един опитен специалист може само с бърз поглед да оцени ситуацията и да вземе възможното най-доброто решение.

Цената, която ще платите е в пъти по-малка от възможността да допуснете грешка или просто да загубите времето си в опити за справяне със запушването, за които нямате нужните компетенции.

Ако препоръчаните от нас три начина не са ви помогнали, потърсете тези, които могат да ви помогнат и привидно най-тежката ситуация, щом се касае за ВиК проблеми.