Да почистим килима: Петна от вино

0
841
views
Пране на килими в София от PraneKilimi.bg

Във всеки един дом поне веднъж се разлива ароматна гроздова напитка върху пода. Неприятното обаче настъпва, ако сте привърженици на красивите и пухкави килими, върху които стъпвате ежедневно.

Тогава идва ред на това да се справите с петната при домашно почистване, за които всеки знае, че са едни от най-упоритите и е нужно да се информирате предварително за това как да ги почистите, преди да пробвате каквито и да било методи.

В тази статия сме си поставили за цел обстойно да изясним процеса на премахване на петна от вино върху килима.

Надяваме се нашите съвети да ви бъдат наистина полезни и много скоро подовата настилка да блести от чистота, а под краката си да усещате топлината и мекотата, с които ви дарява.

Какво трябва да направим, ако изцапаме килима с вино

Ще се фокусираме предимно върху петната от този алкохол, но е добре да знаете, че много други напитки са способни да предизвикат същите неприятни последици.

Представете си, че килимът, който имате у дома си, е бял. Какво се случва, когато върху него попадне бира?

Освен, че миризмата е неприятна, то петната не изчезват от само себе си и е необходимо да вземете навременни мерки.

Когато говорим за вино, имайте предвид, че визираме единствено червеното такова. Бялото вино не е враг на текстила, поради простата причина, че то не оставя петна.

Единственото, което се изисква от вас да направите, е да го попиете и след това да третирате мястото със сапунена вода. Това е достатъчно, така че да няма следи след време.

Ако ли не подходите правилно към червеното вино, то следите, които ще остави след себе си, са неприятни и са в наситени синкави и лилавеещи цветове.

Някои от вас може и да не се съгласят със следния метод, но ние им обещаваме, че ще подейства. Неслучайно отворихме темата за бялото вино.

Когато по невнимание разсипете част от съдържанието си в чашата от червената гроздова напитка, то веднага полейте мястото с бяла такава.

Това се приема като един от най-ефикасните методи и ние ви гарантираме, че няма да ви подведем.

Разбира се, това не е единственото, което да направите, за да се справите с остатъците и следите. Нужно е също така да изплакнете с вода и сапун.

Може да използвате най-обикновена гъба за чинии, с помощта на която да третирате мястото. Задължително търкайте отвън навътре, така че самото петно да не се разнася по незасегнатата част.

Преди обаче да прилагате какъвто и да било метод, то следвайте инструкциите за изпиране на вашия килим.

Възможно е да не се допуска почистване в домашни условия.

В такъв случай ви напомняме да се обърнете към специализирана фирма, която да се справи със следите от вино и в този ред на мисли ви препоръчваме услугите на една от най-добрите фирми за пране на килими в София – PraneKilimi.bg.

Използването на кислородна вода е друг универсален метод, но е добре да знаете, че той не може да се прилага за всички килими.

Подходяща е единствено за неоцветени тъкани. В противен случай избелващото й действие е твърде вероятно да съсипе вида на любимата ви настилка.

Надяваме се съветите ни да са ви от полза и в най-скоро време да елиминирате всички петна, появили се върху килима у дома.