Почивка на море – струва ли си да пътуваме със собствен автомобил

0
106
views
Наем на коли

Ако планирате да пътувате до родното Черноморие през летния сезон, вероятно ще решите да използвате за пътуването си собствения си автомобил. Но дали това е най-разумното решение?

Вероятно вече сте чували от свои познати, но нека все пак да го споменем и ние – знаете ли, че вероятно ще ви излезе много по-изгодно просто да наемете автомобил, вместо да пътувате със собствената си кола?

Ако имате нова кола

Всичко до голяма степен зависи от качеството на вашия личен автомобил. Ако имате нова кола, която сте купили преди 1, 2 или 3 години, тогава можете да се доверите на собственото си возило.

Ако път това е модерен хибрид или електромобил, още по-добре за вас. Тогава личната ви кола може да се окаже един доста икономичен начин, по който да пътувате.

Ако автомобилът ви е по-стар

Ако и вие сте като повечето българи, тогава вероятно се возите в по-стар автомобил. Всъщност, колата ви най-вероятно не е била нова, дори и когато сте я купили от предишния собственик.

Ако вашият случай е такъв, тогава вероятно колата ви прави и много голям разход за гориво. Освен това, вероятно има и по-голям риск от това да се развали някъде по пътя и да ви постави в неприятно положение.

Да не споменаваме за всички разходи, които също оскъпяват пътуването, като например застраховки, винетки и какво ли още не. В такъв случай, вероятно е много по-добре да наемете кола от някоя фирма.

Когато наемете кола, имате разходи единствено около горивото

При рент-а-кар най-хубавото е това, че след като платите за колата, след това имате разходи единствено около горивото. Ако колата откаже насред пътя, това не е ваш проблем.

Ако някой ви блъсне по невнимание докато паркира, отново не е ваш проблем. Освен това, не е нужно да мислите за застраховките и за винетките (в по-голямата част от случаите са уредени за цялата страна, но все пак попитайте).

Като цяло, услугата рент-а-кар (вижте на SofiaRentACar.bg) е много практична и за много опитни пътешественици този вариант за пътуване по време на поредната лятна почивка се оказва най-доброто решение, тъй като им спестява разходи, тревоги и много отговорности.