Дубровник през есента – почивка на адриатическото крайбрежие

0
1611
views
Почивка на Адриатика с Loyal Travel - Дубровник

Есента традиционно е сезонът с най-добрите оферти за почивка. Причината е ниската популярност на тази част от годината и стремежът на туристическите агенции да поддържат поне частично някакъв относително стабилен поток от посетители и заетост на туристическата база.

Това прави месеците от септември до декември изключително примамливи за почивка, особено ако сте пропуснали летните месеци. В Loyal Travel можете да откриете голямо разнообразие от оферти за това време от годината, като най-атрактивна е идеята за есенна почивка на Адриатика.

Районът е добре познат със своя хубав климат, висококачествена храна, атрактивна култура, хубави плажове, прекрасни национални паркове и резервати и много други, които представляват интерес за туристите.

Есен на Адриатика

Сред топ предложенията за есен на Адриатика, които можете да откриете на страниците на Loyal Travel, неизменно се откроява Дубровник, който според мнозина е смятан за най-красивият град по източното Средиземноморие.

Самата Адриатика се слави като новата Френска ривиера, а това автоматично означава и по-високи цени от средните за почивка на Балканите. Това е и една от причините, които правят Адриатика толкова примамлива през есенните месеци о годината.

Разположен сред нарязаните брегове на Адриатика, Дубровник краси тази част от Европа от 7-ми век, когато в района било основано първото селище първообраз на днешния град.

През вековете той не се е разраснал много, но за сметка на това е запазил своя първичен образ, който е причина за това градът да бъде под егидата на ЮНЕСКО. Днес градът представлява едно малко бижу, което със своеобразната си архитектура наподобява за великолепен италиански град.

Той се намира в една от най-живописните местности на Балканите и е заобиколен от безбройни заливи и полуострови, които са така типични за тази част от Стария континент. Червените керемиди придават цвят на града, а тесните улички с малки занаятчийски работилнички изкушават

Едно от предимствата да посетите тази част от Адриатика през есента е хубавото време. Есенните температури предразполагат към дълги разходки, а ако посетите Дубровник през първата половина на есента, тогава ще можете да се възползвате и от хубавите плажове в района.

Тук летата не са чак толкова горещи колкото са нашите в България, но за сметка на това есента настъпва доста по-постепенно и с малко по-топло време и малко по-високи температури.

Този залязващ сезон носи и други предимства като по-ниски цени на легловата база, по-добри цени по многобройните ресторанти, както и разбира се по-малки тълпи от туристи. Това прави месеците от септември до към декември много приятно време за почивка и развлечение.