Подовите климатици – за какви случаи са подходящи и струва ли си да инвестираме

0
69
views
Климатици

Подовите климатици са известни от много години и подобни уреди се предлагат от не една или две престижни марки в тази сфера. Този тип уреди са много обичани от едни хора, но при други будят по-скоро недоверие и съмнения.

Как работят, няма ли да акумулират по-големи разходи на електроенергия, практични ли са, ефикасни ли са и куп други подобни въпроси изникват в съзнанието на потенциалния потребител.

Предимствата на подовите климатици

Едно от големите предимства на подовите климатици е това, че те могат да бъдат пренасяни с лекота от една стая в друга. Там могат да бъдат позиционирани на най-подходящото място или там, където има свободно пространство.

●      Когато живеете в дадено жилище временно

Това може да се окаже много удобно и практично, когато обитавате дадено жилище временно, тъй като по правило климатиците са доста скъпи и изискват да се направи по-голяма инвестиция за тяхната покупка и монтаж.

●      Когато живеете в дадено жилище сами

Този тип уреди могат да се окажат чудесен избор и когато живеете сами. Това означава, че можете да местите климатика в стаята, в която всъщност се нуждаете от него (за качествени подови климатици вижте на eclima.bg).

●      Когато фасадата не позволява външен монтаж

Ако сградата, в която живеете е устроена така, че няма как и къде да се монтира климатик, тогава подовите климатици са чудесно решение. Те не се нуждаят от външно тяло, което да се постави на външната фасада.

Какво да изберете когато имате избор

Въпросът какъв климатик да изберете, когато можете да поставите в дома си и двата типа, зависи изцяло от вас и вашите предпочитания, а също и от мястото, на което живеете.

Ако сте в по-планински град, където летата традиционно са по-хладни, вероятно няма да си заслужава да инсталирате най-скъпия модел климатик, тъй като няма да го ползвате твърде много през лятото.

И все пак изборът е много персонален и може да се отличава значително от един човек до друг. Все пак всеки човек има различна представа за това какво е най-практично за неговия дом и кое ще му свърши най-добра работа в ежедневието.