Подови настилки – предимства и недостатъци

0
1517
views
Ламиниран паркет - как да го изберем

Нека не забравяме, че едно от най-важните решения, които предстои да вземе един човек при обзавеждане на дома, е изборът на подова настилка.

Тази част от обзавеждането понякога се превръща в трудоемка задача, тъй като отделните видове настилки си имат своите предимства и недостатъци.

Затова е от изключително значение да бъдете предварително запознати с всяко едно от тях, така че да можете да направите възможно най-добрата инвестиция, за която да не съжалявате след време.

Както споменахме преди малко, всяка една настилка има своите характерни предимства и недостатъци.

С помощта на експертите от сайта със съвети за избор на паркет и подови настилки LaminiranParket.eu ще се опитаме да обобщим в редовете по-долу, така че изборът ви да не се превръща в сложна и неразгадаема теорема.

Какво ще кажете за дървени подови настилки

Това са едни от най-висококачествените естествени материали, които със сигурност ще успеят да ви гарантират уют, топлина и комфорт.

Разбира се за целта е нужно да сте идеално запознати с това как следва да бъдат поддържани те, както и с всяка една специфика и характеристика на този вид материал.

Паркетът, сам по себе си, може да бъде трислоен или масивен. Той позволява лесно и бързо реновиране, което на практика представлява познатото на много хора циклене. По този начин вие освежавате вида му и можете да го използвате продължително време, без да се налага да го подменяте с друг вид подова настилка.

Разнообразни са материалите, от които се произвежда масивният паркет. Ако до този момент не ви се е налагало да се запознаете, то би било добре да почерпите малко повече знания по въпроса, така че изборът ви да бъде правилен.

Сред недостатъците на паркета е неговата инвестиция, която не е никак малка. Освен това не е устойчив на влага и можете много лесно да го повредите, ако не сте наясно с поддръжката му.

Когато сте решили да заложите на този вид подова настилка, внимавайте какви мебели ще поставите върху нея. Обикновено столовете са склонни да оставят грозни следи върху повърхността му, които могат да бъдат предотвратени със специални предпазители, прикрепящи се към крачетата на мебелите.

Ламиниран паркет – добър избор ли е той

Както на повечето от вас е известно, ламинатът представлява многослойна настилка, състояща се от пресовани дървесни влакна. Сред основните предимства на този вид подови настилки, е че се предлагат в наистина богато разнообразие от цветове и декори.

След закупуването й вие можете да я монтирате лесно и бързо, дори и да не притежавате специални умения в тази област. Ако все пак срещнете някакво затруднение, то във всеки момент можете да се възползвате от услугите на специалист, които не са никак скъпи.

Сред минусите на ламинирания паркет основно се нарежда това, че след по-продължителна експлоатация той би могъл да започне да скърца и вие не може да направите нищо, което да предотврати това.

Надяваме се да сме ви били полезни и с наша помощ да успеете лесно да направите избора си за подова настилка!