Разходки с кучето – колко често да са те?

0
4308
views
разходки с кучето

Ако имате куче, то най-вероятно ви се налага да отделяте повече внимание на този тип домашни любимци. Те не са като котките, които са малко по-мързеливи, „аристократични“ в държанието си и обичат топлината на домашният уют.

Кучето се нуждае от разходки. Независимо дали го гледате в апартамент или къща с двор. И в двата случая то иска да види повече от заобикалящият го свят.

Колко често да правим разходки с кучето, ако живее в апартамент?

Моят съвет е минимум три пъти дневно. Знам, че много стопани биха възразили, но не забравяйте, че то е живо същество и има своите нужди. Щом сте поели отговорност върху съществуването му с вас, постарайте се да го правите щастливо, а не длъжно за живота си.

Препоръчително е да го правите в следният ред:
Рано сутрин: не чакайте да стане 10:00 ч. Кучето има нужди и от моят опит с #BrunoThePit разбрах, че ежедневно не иска да ползва предоставеното му пространство за своите нужди (банята), а предпочита навън. Между 07:30 и 08:00 ч. е най-подходящото време. Правете го винаги преди закуска (виж защо в края на статията).

След обяда: не неговият, вашият. Препоръчително време отново около 30 минути. Аз използвам времето между 13:00 и 13:30 ч.

Вечерта: задължително преди вечеря (виж защо в края на статията). В тази част от деня трябва да му отделите повече време и по-големи разстояния. Независимо от породата, кучетата обичат да са навън, и няма да се изморят от средни към големи разстояния. Времето зависи от вас. Аз използвам от 16:00 до 17:30 ч., или до 18:00 ч.

Колко често да правим разходки с кучето, ако живее навън в къща с двор?

Моят съвет е минимум два пъти дневно. Това, че то не е в апартамент, не означава, че не се чувства като затворник, който всеки ден излиза на плаца за да се разхожда. Т.е. едно и също място всеки ден и на вас няма да ви е приятно.

Препоръчително е да го правите в следният ред:
Рано сутрин: в същите часови интервали, описани по-горе, но задължително преди закуска (виж защо в края на статията).
Вечерта: по ваша преценка, но задължително преди вечеря (виж защо в края на статията)

Защо да извеждаме кучето винаги преди ядене?

Въпросът има два отговора, единият от които е здравословен. Първо, вие какво предпочитате: да се нахраните и да излезете да тичате, или да излезете да тичате и след това да се нахраните? Второто естествено и така е и при кучетата. Второ – ако изградите навик при кучето да излиза след ядене, то ще иска да го прави ежедневно, а започне ли да го правите заедно с него ежедневно, това води до преплитане на червата – тежко заболяване, от което почти няма изход, дори и с операция.

Стопани, може да отслабнете с помощта на ходене, като правите разходки с кучето. Така ще постигнете двоен ефект – вие отслабвате и влизате във форма, то е щастливо и вярва още повече във вас.

Авторски права: използваната снимка е предоставена от WallpaperCave.com