Какво е важно да знаете за различните коефициенти за мачове

0
937
views
Футбол онлайн

Коефициентите за мачове са съотношенията, които определят каква е преценката на букмейкърите за резултатите от конкретен спорт. Ако коефициентът на един е по-висок от този на друг отбор, то залагането на по-високи, респективно би ви донесло повече печалба.

За да разберем как всичко това има смисъл, какво е значението за вашата печалба и реално как можете да се възползвате от тях, ще обсъдим именно темата за коефициенти за мачове.

Добро начало е да разберем какво всъщност са различните коефициенти за мачове. Най-основните коефициенти за мачове са 2:1, тоест печалбата за първия отбор е доста по-вероятна и хората залагат на спортни събития много повече за тях.

Ако заложите за победата на отбор Х, то тогава вие се изправяте срещу всички хора, които са решили, че отбор Y ще спечели. Ако се окажете прави, вашите пари се умножават по коефициента, което е и тайната за правене на много пари.

Как да изкарате пари от високи коефициенти за мачове

За да изкарате възможно най-много пари от един залог на живо, трябва да заложите на отбора, който не е фаворит, тоест на този с по-висок коефициент за печалба.

Ако се окаже, че сте прави, то тогава печалбата ви се увеличава спрямо коефициента за печалба на отбора, срещу когото сте заложили.

Това, разбира се, крие известен риск, тъй като щом много хора мислят, че даден отбор ще спечели, това означава, че има данни, които го подкрепват.

Ако играят Реал Мадрид и ПФК Левски, например, има голяма вероятност Левски да загуби и Реал Мадрид да спечели, което ще намали коефициента на „Белия балет“ срещу „Сините“.

Ако заложите на това „Сините“ да спечелят и се окаже, че това наистина се случва, то тогава вашата печалба ще бъде уголемена спрямо коефициента.

Да речем, че той е 65:1, ако заложите на „Сините“ и те спечелят, вашите пари ще се умножат по поне 65 пъти стойността на залога ви.

Защо е добре да внимавате с коефициентите за мачове

Желателно е да внимавате за коефициентите на отборите в мачовете, тъй като те могат да бъдат доста хлъзгави и реално да загубите, ако заложите срещу по-голямата вероятност. Има причина тези коефициенти да са толкова големи, тъй като се базират на историята между двата отбора и много други различни фактори.

Ако станете алчни, можете лесно да изгубите всичко, ако преди това не сте преценили обективно, че вашият залог е рисков. Най-добре е да не залагате на сравнително ниски коефициенти, въпреки че те много често са най-сладките за печелене и това е така, тъй като намалявате риска.

Кога да се откажете от един мач

Ако един мач ви се струва несигурен, не можете да прецените добре какво ще се случи и нямате достатъчно време да се подготвите, е много по-добре да се откажете, отколкото да рискувате. По този начин излагате на риск цялата система от залози (всички играни мачове в един фиш) само заради един, в който сляпо вярвате.

Дори изложените пред вас коефициенти за мачове да са наистина добри, има голяма вероятност да не прецените правилно, особено ако преди това не сте се подготвили с нужните знания.