Рент а кар: 4 причини да наемете автомобил през 2019

0
1485
views
Коли под наем в София от Speedycars.eu

Използването на коли под наем в София има много предимства и за разлика от личния автомобил ще ви даде възможност за по-широк поглед върху шофирането.

Първо, това е едно несравнимо удобство, което ще ви позволи бързо и лесно да стигате от една точка до друга. Да не споменаваме и това, че ще имате независимост, каквато нито един друг транспорт не може да ви предложи.

На второ място, не бива да се подминава и финансовата страна, което със сигурност е от значение. Имайте предвид, че с нарастване конкуренцията между компаниите все по-често се предлагат необичайно добри условия.

И все пак, това са няколко нещо, за които всички ние можем да се досетим още на пръв поглед. Има обаче и други причини, които рядко ни идват на ум, но също са от значение.

1. Наемете кола за да не приличате на туристи

Много често при пътуване в друг град местните жители долавят това, че човекът не е добре запознат с особеностите на новото място. Това не рядко може да се окаже достатъчен мотив да се опитат да се възползват от вас по един или друг начин.

Пътуването с ваш собствен автомобил (или както е в случая – нает) със сигурност ще ви позволи да се впишете по-бързо и лесно в обстановката и да намалите до минимум тази вероятност.

2. Опция да пътувате еднопосочно

Напоследък постоянно се увеличава броя на рент-а-кар фирмите, които ви дават възможността при желание от ваша страна да наемете автомобил в един град, а след това да го оставите в друго населено място.

По този начин, ако самолетният билет в едната посока е евтин, можете да го съчетаете с рент-а-кар в другата посока за да пътувате по-изгодно. Много често при самолетните билети това оскъпява двупосочното пътуване, което ви дава добра основа за да обмислите алтернативата.

3. По-безопасно при пътуване зад граница

Счита се, че за голямо съжаление автомобилите с чуждестранни регистрации по-често стават обект на нападения от крадци и други подобни недоброжелатели. Това  се обяснява с факта, че хората често трябва да се върнат в своята страна и нямат възможност да видят развитието на нещата.

Ето защо наемането на автомобил когато сте в чужбина е далеч по-препоръчително, отколкото пътуването до друга страна със собствената ви кола. Така, навсякъде ще сте с автомобил с местна регистрация, което ще ви спести доста потенциални грижи.

4. Можете да наемете кола практически навсякъде

Вече няма нищо по-лесно от това да се намери офис за отдаване на коли под наем. Налице са все повече и повече фирми, които разкриват представителства понякога на изненадваща близост едни до други.

Можете да ги откриете на летища, жп гари, край бизнес и търговски сгради, в самите градски центрове и къде ли още не.

Ако погледнете в Интернет, със сигурност ще откриете някъде около вас подобна фирма, до която да стигнете в рамките на няколко минути пеш. Все пак е добра практика да попитате приятел, да позвъните и да усетите отношението, а понякога дори е добре да се ориентирате според оценките от потребителите за услугите на рент а кар компанията.