Telenor България + Twitter = нов служител

0
1714
views
telenor българия

Ако следвате Telenor България в Twitter (@TelenorBG), има доста голяма вероятност да останете доволни от това, как тази мобилна компания „туитва“ свободните работни позиции. Но…

Защо Telenor България точно в Twitter?

Забелязал съм, че компанията използва много често Twitter за обявяване на свободни позиции, а не Facebook. Даже мисля, че в последната социална мрежа те дори не публикуват обяви за работа. Защо тогава Telenor България точно в Twitter избира да го прави? Отговорите може да се крият в способността как потребителя говори (пише), и е възможно да са следните:
1-во: Twitter е социален канал, ограничаващ потребителите до 140 символа т.е. максимата „кратко, точно и ясно“ води до по-голяма креативност на един „туит“. Всеки може да напише роман (Facebook), но не всеки може да каже много с няколко думи.
2-ро: Именно заради първата причина, от компанията мислят, че там ще има повече „мислещи“ хора, които също работят така, както и „туитват“.
3-то: Потребителите, които имат едновременно и Facebook, и Twitter акаунт се предполага, че знаят как да ги използват. Т.е. това, че могат да говорят много и да казват „умни“ неща (Facebook), не им пречи да казват „умни“ неща и да говорят малко, понякога дори да са умни, когато мълчат. Предполага се, че такъв тип потребители са ценни, заради способността им да се „приобщават“ бързо към заобикалящата ги среда.
4-то: по-малко говорене, повече работа 🙂

Знаеш наизуст „Градил Илия килия“

Ето и обещаните забавни „туита“ на Telenor България.

Маркетинг в социалните мрежи

Този параграф на тази публикация няма да е дълъг, просто в едно изречение ще анализираме Telenor България Маркетинг в социалните мрежи:

Могат го, дори и в Twitter!

Забележка 1: тази статия не е платена от Telenor България, нито от M-Tel, нито от който и да е. Похарчих 30 минути от живота си да напиша нещо, което малка част от маркетинг специалистите биха разбрали. Тази статия е за тях. Другите могат да хейтят на воля 🙂
Забележка 2: снимката е предоставена от Veloce e completamente anonimo. Twitter è il social dei terroristi.