Какви видове пране на мокети има за София

0
691
views
Пране на мокети

Вашият дом или офис са мокет? Време е да се изпере, но не знаете къде да погледнете? Не сте сигурни може ли да се има доверие на фирма, която не се е доказала пред вас? Тогава този текст ще е точно за вас – информирайте се с него, за да вземете по-добри решения за в бъдеще.

Професионално и ръчно пране на мокети – ето какво трябва да знаете

Прането на мокети е необходима част от поддръжката на едно помещение, но не винаги са налични нужните ресурси като време и усилия – понякога просто ги нямаме. За това и има професионални услуги за пране на мокети като TeamClean.bg, които специализират в частното и цялостно поддържане на една подова настилка от този тип.

Машинно пране на мокети

Този процес е специализиран и може да се прилага само на мокети, които са преносими. Това са такива видове, които са частични и не са били залепени за пода с лепило или други способи – за тези има отделна услуга, която ще обсъдим по-долу.

Машинното пране снема човешкият фактор, тъй като е изцяло автоматизиран, работи с конвейер, и има няколко активни зони за пране, тупане, сушене и пакетиране. Всяка зона се настройва спрямо спецификите на самият мокет, за да се постигнат възможно най-добрите и ефикасни резултати, а това, не е чак толкова лесно за постигане от човек.

Първо мокета се тупа,  после реши, след това се пере със специален препарат и вода под налягане, след това се сресва, центрофугира и изсушава в стая за сушене. Този процес може да отнеме 2-3 дни, но за сметка на това след това получавате продукта сякаш е закупен нов.

Ръчно пране на мокети

Ръчното пране на мокети се налага, когато не е възможно мокета да се премести до обект на почистващата фирма. Той отнема, типично, 2-3 дни без сушенето, но това зависи от размера на мокета и неговото състояние.

Ако сте бизнес, които има помещения с мокет, най-вероятно ще се налага съображение с вашето работно време, но фирми като TeamClean.bg са способни да действат гъвкаво, за да не нарушават работният процес.

Самото пране се прави със специални машини, които комбинират прането и изсушаването – те са на компресивна и вакуумна основа. На практика инжектират мокета с вода и препарат, които циркулират до основата на мокета, след това се извличат с вакуум, оставяйки чиста следа.

Именно тази разлика в цвета на изпраното и мръсното изисква цялостното пране на мокет, което може да отнеме няколко дни целодневен труд. За цена и график е добре да имате директна връзка с фирма като TeamClean.bg.