Жени Желева – 7 ползи от поддържането на личен блог

0
3415
views
Жени Желева в София

Здравейте, аз съм Жени Желева и в тази статия ще се опитам да ви представя няколко ползи, които може да имате, ако решите да си създадете и поддържата свой личен блог. Аз вече го правя от съвсем скоро с моя „Блог на Жени Желева“ и открих, че има редица ползи, някои от тях неочаквани.

В началото си блоговете бяха едни онлайн журнали и лични дневници, чиято цел не беше комерсиална и никой не целеше да прави пари от това. От тогава блогването се промени значително и в днешно време всеки човек създава свой блог с различни цели и причини, а тематиките варират между най-различни неща като:

  • Лайфстайл;
  • Мода;
  • Храна;
  • Бизнес;
  • Спорт;
  • Политика;
  • Козметика;
  • Забавление;
  • И редица други.

Макар и блогването да се промени и разви през последното десетилетие, ползите от тази дейност все още са многобройни. Затова ще ви представя моите 7 ползи от поддържането на личен блог.

1. Ще изразите себе си и ще споделите интересите си

Всеки човек има нужда от това да изрази себе си и да бъде чут. Личният блог е идеалното място за това, а съществуват и много примери. Старая се едно такова място да бъде „Блогът на Жени Желева“, където се опитвам, освен всичките съвети и полезни теми, да вкарвам и нещо от и за себе си, защото в крайна сметка това е моят блог и желая той да бъде и моя платформа.

Независимо от вашата страст, блогът е страхотно място да съберете съмишленици и хора, които мислят като вас.

2. Ще споделяте знанията и опита си

Това беше една от основните ми причини, когато създадох Блогът на Жени Желева. че исках да споделя своя опит и своите знания с други хора, тъй като знам какво е да не си информиран по даден тема и това да ти създава трудности.

Каква е ползата за вас, обаче? Ползата е, че развивате вашите преподавателски умения, особено ако сте се насочили в тази област за вашата кариера. Дори и да не сте, всеки от нас ще има деца някой ден и тогава умението да предаваме знанията и опита си, ще ни бъдат много полезни.

3. Ще подобрите писателските си умения

Колкото повече пишете, толкова по-добри ще станете в това. Повечето професионални блогъри пишат всеки ден и поради натрупаната рутина могат да анализират и откриват грешките в писането си много бързо.

Друг плюс е, че ще получите обратна връзка от вашите читатели, които могат да ви дадат насоки за това как да бъдете по-добри писатели.

4. Ще изградите собствено онлайн портфолио

Блогването е страхотен начин за амбициозните автори и фрийланс писателите да изградят свое онлайн портфолио.

Жени Желева - ЖенелиДемонстрирайки своите писателски умения на големи платформи с експанзивен рийч, фрийлансърите могат да развият своята показност, което може да се отрази изключително плодотворно на кариерите им.

5. Може да направите разликата

Страстите на някои хора често клонят към подкрепа на дадена кауза.

Независимо дали тя е политическа, природозащитна или социална, един блог е страхотен начин за подобряване на информираността на хората и за събиране на подкрепа.

6. Жени Желева ще ви покаже как да изкарвате пари

Повечето хора започват с един блог, най-често личен, но докато се развиват те придобиват опит и в един момент генерират идеи за блогове в други ниши.

Това, което ще научите с първия си блог – добри и лоши практики, маркетингови стратегии и прочие, ще ви помогне за по-нататъшното ви развитие в тази сфера.

7. Ще станете авторитет във вашата област

Един блог като „Блогът на Жени Желева за жени“ може да бъде използван като платформа за показване на вашите знания и експертиза. Публикувайки статии, които са точни, навременни, релевантни и информативни се затвърдите като име в тази област и в определен момент ще бъдете забелязани и ще придобиете статут на авторитетен източник в същата област.

Не пропускайте да посетите моя блог на адрес JeniJeleva.com и да обменим идеи и коментари по темите, които ви вълнуват.