Домашен любимец – звезда. Как да го постигнем?

0
2466
views
домашен любимец в социалните мрежи

Едва ли има някой, който да не е виждал в социалните мрежи профили на домашен любимец. И въпреки че зад тези профили често стои досаден стопанин със свободно време в изобилие, понякога те се превръщат в много добър маркетингов инструмент. Снимките на животни са сред най-популярните неща, споделяни в социалните мрежи и това дава предимство на нашите малки приятели по пътя към известността. Тук изниква въпросът: как да направим своя домашен любимец известен и какви ще са ползите ни от това?

Нека първо се запознаем с Boo – померанът с 17,453,895 последователи във Facebook. Всяка негова снимка събира средно 100k харесвания и 5k споделяния. По тези показатели кученцето може да се сравни със звезди от ранга на Бионсе, Том Круз и Дейвид Бекъм.

домашен любимец звезда

*Снимка: Facebook

Ето няколко маркетингови съвета за твоя домашен любимец

  • Създай му собствен профил в социалните мрежи.Без значение дали твоето животинче е котка, куче, заек, костенурка или таралеж, то притежава потенциал да стане любимец на милиони хора. За целта трябва първо да му създадеш профил в социалните мрежи, отделен от твоя. Така веднага става ясно каква е темата на страницата и хората знаят какво да очакват от нея. Хубаво е името на животното да присъства в заглавието на профила.
  • Втората стъпка е създаването на съдържание.Помисли как най-оригинално и интересно да представиш своя модел. Някои хора обличат любимците си с дрехи, слагат им аксесоари, други залагат на цялостната концепция на снимката. Каквото и да избереш, хващай фотоапарата и започвай да публикуваш ново съдържание! Хубаво е да отделяш по малко време всеки ден за нови снимки, за да задържиш интереса на публиката.
  • Стъпка номер 3 е популяризиране на профила.Това е най-важният етап от маркетинговата стратегия. Дори страничката ти да е страхотна, ако никой не я види – целият ти труд остава без смисъл. Като начало покани приятелите си да харесат профила. Помоли ги от своя страна да поканят други техни приятели. Използвай хаштагове, за да стигнеш до хората, които ги следят. Добра идея е да ползваш и рекламните опции в социалните мрежи, за да набереш повече последователи.

Какво ще спечелиш от това занимание?

Макар да изглежда безсмислено на пръв поглед, никога не подценявай силата на социалните мрежи. Те са платформа за комуникация с хората и изпращане на послания, също както телевизията и радиото, а в някои отношения са и много по-добри. Ако успееш да привлечеш сериозна цифра последователи, то ще се появят фирми, които имат желание да се възползват от възможността за реклама на марката им. Особено подходящи ще бъдат брандове за животинска храна, аксесоари, зоо магазини, хотели за домашни любимци и т.н.

В случая на Boo, неговата известност му носи продуктова линия с плюшени играчки, 3 книги, сделка с авиолинии Върджин Америка за талисман и още много други сделки. На собствениците му пък носи около 1 милион долара годишно. Ако се питаш какво ще спечелиш – възможностите са неограничени.

Изглежда ли ти интересна тази бизнес възможност? Можеш да споделиш в коментарите!