Френски ключ – необходимо ли е всеки да притежава такъв 

0
145
views
Цени на френски ключове

Френският ключ без никакво съмнение е един от най-полезните инструменти, които всеки човек трябва да притежава у дома. В повечето случаи дори и само един подобен инструмент е в състояние лесно да компенсира цял комплект обикновени ключове (ако търсите качествени френски ключове на добри цени, разгледайте в онлайн магазин HomeTools.bg).

Неговото предназначение е да служи за отвиване и завиване на гайки и болтове, който имат плоски страни на главата (могат да са например четири, шест, осем или какъвто и да било друг брой страни). Важното е само те да са налични, така че да може ключът да ги захване.

Изключително полезен във всякакви ситуации

Макар че той прилича много на стандартните ключове, способността му да се регулира като размер го прави доста по-полезен при най-различни битови ситуации, в които нещо се нуждае от монтаж или демонтаж.

Така например, на почти всеки човек се е случвало в даден момент да има проблеми с душ батерията в банята. Това е нормално, тъй като този тип аксесоари, понеже са в банята, най-често са подложени на ускорено стареене и амортизация.

Натрупва се варовик, водата съсипва всичко, гумените уплътнения се износват и идва време за подмяна. Ако у дома разполагате с качествен комплект френски ключове, ще можете да се справите с това дребно предизвикателство сами.

Дава възможност да се приложи по-голяма сила

Френският ключ дава възможност използващият го да приложи по-голяма сила при извършване на някаква ремонтна дейност. Това е особено полезно при различни ВиК ремонти (за тях вече споменахме), при поправка на автомобили, ремонтни дейности на битова техника и какво ли още не.

Самата дръжка на френския ключ е устроена по такъв начин, че той да може да се използва лесно като лост, с който силата при натиск да се увеличи.

Приспособление за затягане и развиване на гайки

Обикновено, френският ключ има в задния си край “ухо”, което е специално предназначено за затягане и развиване на гайки със стандартни размери. Това го прави много полезен, тъй като още един път помага да се съкрати нуждата от ползване на други инструменти и дава по-големи възможности да се действа само с негова помощ.