Фулфилмънт – много повече от аутсорсинг в логистика

0
977
views
Фулфилмънт услуги в България

Фулфилмънт се грижи за един от най-широко разпространените проблеми, който притежателите на онлайн магазин трябва да решат, а именно – къде да съхраняват стоката си и как да осигурят най-бърза доставка на артикули, които вече са поръчани.

Много бизнеси, които се развиват в областта на онлайн търговията, срещат именно тези трудности, което налага нуждата да използват услугите на трета страна за своята логистична дейност.

Това най-често е някоя от компаниите за фулфилмънт, които напоследък с основание добиха доста голяма популярност.

Фулфилмънт – вид аутсорсинг в логистиката

В основата си, фулфилмънтът е вид аутсорсинг по отношение на складирането и изпълнението на направените поръчки. Това осигурява една механизирана забързаност на процеса по доставките, което може да окаже съществено влияние върху растежа на вашия бизнес.

Използването на логистична компания може да ви спести много от нуждата да наемате отделно служители, които да се занимават с това. При всички положения, това е доста добър начин за спестяване на много средства, тъй като използването на аутсорсинг услугата излиза в пъти по-евтино (и ефикасно) от поддържането на един допълнителен служител.

В същото, време, това е много по-добър вариант и в сравнение на другата алтернатива, а именно да вършите работата сами. Сигурно вече сте преминали през този етап и знаете колко може да бъде изнервящ и стресиращ.

Много повече от доставка

Но ако трябва да погледнем на картината по-отвисоко, ползите са по-дълбоки от това просто да разчитате на някой, който да достави вашите вече закупени артикули от точка А до точка Б.

Фулфилмънтът ви осигурява място за складиране, така че повече няма да ви се налага да превръщате дома или гаража си в склад, нито пък ще ви е нужно да наемате такъв.

Хубавото в случая е, че ще плащате единствено за пространството, което заемате и за услугите, които използвате. Това означава, че ще плащате повече само тогава, когато съответно и печелите повече.

Много фулфилмънт компании предлагат изключително гъвкави цени. Това прави развитието и разрастването на вашия бизнес много по-лесно, но също така ви осигурява и възможност да преминавате по-лесно през периодите на трудности и сътресения на пазара, което в наши дни не е рядкост.