Лазерна епилация – 6 предимства на този тип процедура

0
1355
views
Лазерна епилация на лице

Лазерната епилация на тяло и лице е много успешен метод за дълготрайно обезкосмяване.

Процедурата е безопасна и се използва от хиляди души за премахване и ограничаване на нежеланото окосмяване. Предимствата на тази процедура са многобройни и тук ще ви представим шестте най-значителни от тях.

Минималните странични ефекти

 Страничните ефекти от подлагането на лазерна епилация са минимални и тези, които възникват, не се задържат за повече от няколко дни.

1. Рентабилност с лазерна епилация

Веднъж щом се впуснете по пътешествието на лазерното отстраняване на косми, вече няма да ви се налага да харчите парите си за скъпите процедури като кола маска, депилаторни кремове, самобръсначки или други методи за обезкосмяване.

Процедурата може да струва повече на момента, но в течение на по-дълъг период, ще спестите огромни суми пари от това, че няма да ви се налага да харчите за горепосочените процедури. Ще спестите и значително количество време, което в противен случай бихте изразходили в бръснене или подлагане на кола маска.

2. Без повече растящи навътре косми

За разлика от кола маска, пинсетите и епилацията, тук няма да ви се налага да се подлагате на болезнени и неприятни за гледане растящи навътре косми.

Няма да ви се налага да толерирате и порязванията от самобръсначки или раздразненията на кожата. Лазерната епилация може дори да подобри растящите навътре косми.

3. Не е нужно да чакате ново окосмяване

Не ви трябва окосмяване на повърхността на кожата, за да се подложите на лазерна процедура. Точно обратното, препоръчва се кожата да бъде обръсната преди да се подложите на сесия, за да се предотврати изгаряне на космите.

Това означава, че докато чакате следващата лазерна процедура, може да останете гладки, за разлика от колата маска и други методи за обезкосмяване, където трябва да имате достатъчно окосмяване, за да извършите процедурата.

4. Прецизност

Лазерното отстраняване на косми се цели директно в косъмния фоликул. Това е особено предимство пред технологията IPL (Интензивна пулсова светлина), която също се използва за обезкосмяване, тъй като използването на лазер е по-подходящо за третирането на хора с по-тъмен цвят на кожата.

Прецизността на лазерната процедура означава и че ще постигнете резултати по-рано, като разбира се това корелира и с изборът ви на клиника.

5. Бързина

Времетраенето на процедурите е кратко, макар и бързината да зависи от големината на третираната зона и вероятно ще видите резултатите едва след първите няколко седмици.

Трябва да се отбележи и времето, което ще спестите от това, че няма да се бръснете или подлагате на редовна кола маска.

6. Ефективността

По-голямата част от пациентите постигат перманентна загуба на окосмяване в рамките на 3 до 7 сесии, което доказва, че лазерното обезкосмяване е много успешна процедура.

В случай, че решите да се подложите на по-малко сесии, лазерната епилация ще ограничи значително окосмяването и растежа на косъма