Нова година 2019 – къде да я посрещнем с усмивки

0
1837
views
Къде да посрещнем Нова Година 2019

Посрещането на наближаващата Нова Година 2019 отново е под знака на редица дилеми и колебания, които ни тласкат в една или друга крайност. Често не можем да решим къде да си прекараме времето и се разкъсваме между по-близки и по-далечни места.

Изборът не е лесен, макар че ако разполагаме с достатъчно време и средства, това се превръща в доста по-малък проблем.

Ето кои са водещите места, на които хората се ориентират да посрещнат и настоящата Нова Година.

Нова Година 2019 – в България или в чужбина

Най-голямата дилема за посрещането на новогодишните празници се изразява в това, че мнозинството от хората не могат да решат дали искат да посрещнат нова година в страната или в чужбина.

Това зависи от два основни фактора, а именно от наличието на свободно време, което да направи възможно евентуално пътуване и от наличния финансов ресурс, който може да се задели в това направление.

Съответно, колкото по-малко е свободното време и заделените средства, толкова повече нещата клонят в посока посрещане на празниците по-близо до дома или за някои хора дори в самия дом.

В България

Ако сте се спрели на опцията да посрещнете 2019 година в България, тогава можете да се поберете в по-малък брой дни, като е възможно да се ограничите дори и само с една единствена нощувка.

На Черно Море

Морето в България по време на новогодишните празници е по-скоро символично и служи за фон на приятното прекарване.

Студената зима не ни позволява да се насочим към плажа, а по-скоро стоим някъде на добре затоплено място в приятна компания. За зимата на Черноморието основните притегателни центрове са следните:

  • Варна;
  • Златни пясъци;
  • Слънчев бряг;
  • Бургас;
  • Несебър;
  • Созопол;

Освен тях съществуват и други възможни места за посрещане на празника, които, обаче, са по-малко популярни.

На планина

Посрещането на празника някъде на планина се изразява в това да се насладите на чистотата на природата и да си отпочинете добре след като приключи фиестата.

Най-популярни са съответно:

  • Банско;
  • Боровец;
  • Пампорово;

Новогодишно парти в чужбина

Посрещането на Нова Година зад граница винаги е за предпочитане и е по-атрактивно като идея, поне доколкото човек разполага с необходимите средства и време за да си го позволи.

Ако се получи пресечна точка между време и налични финансови възможности, тогава имате доста голям избор.

Европа

Европа е доста предпочитано място за посрещане на Нова Година, като таз годишните празници не са ни най-малко изключение.

Сред водещите места в Европа са Лондон, Виена, Прага, Берлин, Париж и Барселона, допълвани от по-близките за българските туристи Гърция (особено Тасос и Кавала), Турция (най-вече Истанбул), Румъния и страните от западните Балкани.

Извън Европа

Тази година водещите дестинации извън Европа отново си остават Рио де Жанейро, Ню Йорк, Дубай и Израел, допълвани от все по-популярните центрове в Азия като Шанхай и Пекин.

Интерес има и към някои африкански страни, като например Египет, чиято популярност, обаче, сериозно намаля.

Екзотични дестинации

Екзотиката традиционно присъства и за настоящото посрещане на Нова Година, като сред водещите дестинации са Доминиканската република, Куба, Сейшелските острови и особено Малдивите, които оглавяват и списъците с най-скъпите и луксозни места за почивка.

Не губете време, а направете своята резервация, за да не свършат местата, както често се случва около коледните празници почти всяка година.

В крайна сметка без значение къде изберете да посрещнете Нова Година 2019-та, най-важното е да сте усмихнати и в добра компания.