Перфектните градински мебели за внасяне на живот в градината

Мрежата - Е-търговия
Двор с уютни градински мебели

Подходящите градински мебели могат да изиграят важна роля в осъществяването на редица положителни фактори както у възрастните така и в децата.Във всяка градина трябва да кипи живот,  не само в растенията, които процъфтяват, но и да се усеща в детската глъч и смеха на наслаждаващите се на домашния оазис домакини и гости.

Успели сте да изградите перфектното зелено кътче около дома или вилата си и е ред да се радвате на резултата? Най-добрият начин да му се насладите е да отделите кътчета за отдих, почивка и игра.

А това ще стане с помощта на подходящите градински мебели.

Създайте кафе кът с комплект градински мебели маса и столове

Със сигурност чашата ароматно кафе на фона на пробуждащите се сутрин венчелистчета би бил коренно различен старт на деня. Искате да споделите чаша релаксиращ чай в двора с приятели след тежък работен ден?

Тези идилични картини могат да бъдат обрисувани много лесно с подходящия комплект градински маса и столове.Може да използвате готов комплект или да си направите такъв, подбирайки конкретния стил на градинската мебел.

Предимството при покупка на комплект е, че обикновено си спестявате част от цената на отделно закупените артикули, а и стиловата комбинация вече е направена. Евтини градински мебели на изгодна цена се предлагат и онлайн в TeMax.bg

Изберете градинска люлка за направа на кът за сладки приказки и отдих

Дори да разполагате с по-малка зелена площ, има доста варианти, които ще паснат добре и на малка квадратура. Така например може да изберете едноместна градинска люлка, която се закача с помощта на здрави въжета.

Когато не я използвате може да я сгънете нагоре и така да не ограничавате мястото в градината. Тези компактни люлки са перфектни и за балкона.

В по-големите дворове спокойно могат да се разположат триместни градински люлки. За най-голям релакс и удоволствие може да изберете и люлка легло с шатра, отпочиването в което ще ви отведе за минути далеч от тривиалността на делника.

Организирайте място в градината и за децатаМалко момиче лежи в двора пълен с играчки и градински мебели

Във всяка хубаво организирана градина трябва да има освен практични градински мебели за цялото семейство, още и забавление за децата. Насърчете малчуганите от рода да излизат по-често навън, като им оставите достатъчно средства за забава в градината.

За целта може да използвате батути и трамплини, детски люлки и други подобни пособия, които да ги привличат и без да се налага да им повтаряте, че трябва да прекарват повече време на въздух.

Не забравяйте да поставите и необходимите засенчващи средства, които да осигурят добра сянка през по-топлите дни.

В TeMax.bg ще откриете качествени и изгодни сенници, тенти, навеси, шатри и градински чадъри, които ще ви помогнат да създадете още по-приятна обстановка в двора.

Избор на градински мебели според материала

При избора на градински мебели, материалът от който са направени е от съществено значение. Градинските мебели се предлагат в разнообразие от материали, включително дърво, метал, пластмаса и ратан.

Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Дървените мебели придават естествен и уютен вид на градината, но изискват редовна поддръжка и обработка за да издържат на атмосферните условия.

Металните мебели са здрави и дълготрайни, но могат да станат горещи на слънце. Пластмасовите мебели са леки и лесни за поддръжка, но може да изглеждат по-малко естетически привлекателни.

Мебелите от ратан са стилни и удобни, но също така изискват специална грижа, за да се предотврати повреждането им от влагата.

Грижа за градинските мебели

За да запазите градинските мебели в добро състояние, е важно да ги поддържате правилно. За дървените мебели използвайте специални масла и лакове, които да ги защитават от влагата и UV лъчите.

Металните мебели може да бъдат третирани с антикорозионни покрития, за да се предотврати ръждясване. Пластмасовите мебели могат лесно да се почистват с вода и мек детергент, а мебелите от ратан трябва да се предпазват от прекомерна влажност и директна слънчева светлина.

Заключение

Създаването на уютно и функционално градинско пространство изисква внимателен подбор на подходящи мебели и аксесоари.

В TeMax.bg ще намерите широка гама от градински мебели и засенчващи средства, които ще ви помогнат да превърнете вашата градина в истински оазис на спокойствие и удоволствие.

Независимо дали търсите комплект за кафе кът, градинска люлка или детски забавления, тук ще намерите всичко необходимо на изгодни цени.

Оценка: 4.81 / 5 (139 мнения)