Почивки в Турция – топ 3 дестинации, които да не пропускате

0
1636
views
Почивка в Мармарис, Турция от Voyageltd

Турция е една от перлите на морските курорти и няма причина да не се доверите на тези сини води и златисти пясъци, които привличат туристи от цял свят. Тъй като ваканцията е едно от най-важните преживявания и е добре да не правите грешки в избора си, за да знаете къде ще прекарате планираната страхотна почивка в Турция.

Страната предлага уникални изживявания, крайбрежни спомени и съвременни забавления. От друга страна всеки, който е с една доза по-любопитен може да открие исторически и архитектурни паметници, които винаги са привличали едни от най-запалените пътешественици.

И тъй като, ние от Voyageltd.com сме сигурни, че вие сте именно от онези хора, за които пътуването е начин на живот предлагаме на вашето внимание кратък списък с едни от най-приятните места в Турция, където да изкарате една незабравима почивка

Независимо дали ще бъде край морето или пък в сърцето на някой от другите големи градове на страната, тук със сигурност ще изкарате паметни дни, които да ви донесат спомени за цял живот.

Почивка в Кушадасъ

Морето и неговият чар са привличали милиони хора, които през последните години държат да посетят това място. Независимо дали сте с любимия човек или с цялото семейство е добре да знаете, че морският курорт предлага много и то за всеки, който го посети.

Уникални хотели, морски вълни, златисти пясъци, възможност за отдих или за абсолютно активни забавления през топлите вечери тук, Кушадасъ предлага всичко това.

Климатът е една от най-силните черти на това място. Забравете за изтощаващите жеги, тъй като морският бриз се справя успешно с тях и създава чудесна лятна атмосфера. Чистите води на морето, неповторимият воден свят при гмуркане, уиндсърфинг, ветроходство, топлите пясъци – това е една малка част от всичко, което ви очаква тук.

Почивка в Мармарис

Когато говорим за летни вълнения и емоции, няма как те да ни се сторят твърде много. Популярният за почивки в Турция курорт Мармарис предлага именно това – по много от всичко. Един от най-активните и посещавани летни курорти в страната предлага изживявания на своите гости, които те трудно биха забравили някога.

Тук цялостният стил е повлиян до голяма степен от западната култура. Също така забелязвате абсолютно искрено общуване на местните хора с туристите и възможността да се чувствате спокойно, макар и в този супер активен курорт.

В близост се намира и селището Ичмелер, което предлага от своя страна различни начини за почивка на семейства с деца, които търсят именно тишината и спокойствието. Малките къщи, украсени с естествени растения и цветя, златисти морски пясъци, както и зелените градини създават усещане за топлота и спокойствие;

Екскурзия в Истанбул

Защо да не се доверите на един от най-завладяващите градове на Турция? Тук можете да видите и направите толкова много неща, че те трудно биха могли да се изброят.

Истанбул е сред най-големите градове в страната и е мостът между Азия и Европа, като връзката, разбира се става чрез уникалните мостове на протока Босфора. Посетете това място нощем и ще се порадвате на уникалната храна в местните ресторанти и на незабравимата морска гледка.

Тук има и редица забележителности, дело на съвременното развитие на страната, както и запазени исторически и архитектурни богатства на народите, живели някога по тези земи. Истанбул просто не е за пропускане.