Поставка за четка за зъби – какво да изберем

0
296
views
Поставки за четки

Поставката за четка за зъби не е толкова от значение от гледна точка на естетиката, колкото от гледна точка на хигиената. Тук трябва да се обърне сериозно внимание, защото четките за зъби са аксесоар за устна хигиена.

А както е излишно да се споменава, устата е вход към целия организъм и ние трябва най-старателно да поддържаме чисти и на практика дори стерилни този тип аксесоари.

Изборът на подходящата поставка трябва да се направи внимателно и да се избере онзи модел, който най-много подхожда на особеностите на вашата баня (разгледайте различни видове поставки в секцията за аксесоари за баня на TeMax.bg).

Поставката за четка за зъби – как да се погрижим за хигиената

По отношение на поставката за четка за зъби, трябва да се каже, че има две основни неща, с които трябва да се съобразите. Те ще ви позволят да поддържате лесно и да спазвате нужната хигиена по отношение на тези аксесоари.

1. Не я инсталирайте близо до тоалетната

Трябва да се постараете по възможност да държите поставката за четка за зъби на място, намиращо се възможно най-далеч от тоалетната чиния. Може би сте наясно защо, но все пак нека да обясним.

При пускане на водата след ползване на тоалетната, микроскопични капчици, които са невидими с просто око, започват да летят във въздуха и изпълват пространството около тоалетната.

Ако поставката, на която слагате четката си за зъби, се намира далеч от тоалетната, имате големи шансове да избегнете попадането на пръски върху самата поставка и върху четките за зъби.

2. Изберете модел, който се разглобява и мие лесно

Има различни видове поставки за четки за зъби, но един от моделите, които като цяло са най-предпочитани, това са онези, които се състоят от поставка и специална чашка, което лесно може да се маха и мие.

Така ще поддържате възможно най-добра хигиена, с което ще се предпазите от риска, идващ от многобройните спори и микроорганизми, които лесно се развъждат в банята.

Хубаво е да миете и подсушавате старателно поставката винаги, когато имате възможност да направите това. Самите четки, разбира се, трябва да се сменят на всеки 1 до 3 месеца.