Развод по исков ред – какви са вариантите

0
2032
views
Развод по исков ред - цена и време от SBKlaw.bg

Ако двама души желаят да прекратят взаимоотношения помежду си, то възможно най-неприятният вариант е развод по исков ред.

Съществуват множество причини, поради които не е желателно със законния си партньор да стигате до тази крайност.Първата е свързана с времето, нужно за процедурата, а втората обхваща финансовата страна – хонорарите, нужни за адвокати.

Семействата, които не съжителстват от дълго време, като същевременно с това не поддържат никаква връзка помежду си, или онези двойки, при които единият от двамата на е съгласен на развод, най-често опират до разтрогване на брака по исков ред.

Ако можете да поговорите и да стигнете до консенсус, то би било най-добре.

Не пренебрегвайте факта, че един опитен адвокат би могъл до неузнаваемост да промени възгледите на половинката, която до скоро не е искала да склони. Вашият избор за юрист често се оказва решаващ за по нататъшните събития.

Развод по исков ред – как се процедира

И все пак ако сте стигнали до момент, в който разводът по исков ред е неизбежен, то следва да сте запознати с цялостната процедура, какво да имате предвид, за какво да внимавате, както и как да подберете компетентен адвокат, чиито действия биха се оказали решаващи не само от имуществена гледна точка, но и за правата ви върху общите деца с партньора.

Постарайте се още в начален етап на влошаване на взаимоотношенията да прибегнете към откриване на свестен и компетентен адвокат. В противен случай нещата загрубяват все повече и би могло да се окаже, че няма какво повече да се направи по въпроса.

Втората стъпка е да запознаете наетия от вас адвокат с цялата ситуация, без да си спестявате каквито и да било подробности. Ако вашият партньор е упражнявал домашно насилие, то следва да го предупредите и да му споделите в детайли за преживяното, без значение от това колко болка можете да съживите в себе си.

Тази откритост със сигурност ще бъде във ваша полза и компетентните органи ще могат да реагират адекватно като предприемат всички необходими мерки за вашите сигурност и безопасност.

Разбира се, няма как да не вмъкнем, че всички разводи са строго индивидуални и това предопределя различен развой на събитията. Не забравяйте обаче, че най-важното е да наемете наистина добър адвокат, който да ви представлява, съветва, защитава и да умеете да общувате свободно с него, без да изпитвате притеснение.

Колко време отнема развод по исков ред

Едва ли съществува адвокат, склонен да отговори на този въпрос, преди да се е запознал с цялостната ситуация и то в най-дребни и незначителни детайли. Не съществува законен срок, който определя колко време да протече процедурата, дори в случай на споразумение.

Отново всичко е строго индивидуално и се свързва с това колко сложен е казусът, който трябва да се разреши.

За да не стигате до развод по исков ред, то съветваме ви да се доверите на Адвокатска кантора Шулев, Белев & Койчев. Адвокатите, практикуващи там, знаят как да ви измъкнат от семейното блато, в което неволно сте попаднали.