5 причини да не гледате Vip Brother

0
1549
views
vip brother

Vip Brother е световно телевизионно предаване за показване живота на известни хора, поставени при определени условия и живеещи за даден период от време на едно място. Vip Brother се излъчва в много страни, включително и в България. Някои хора смятат (аз категорично не), че това предаване или такъв тип предавания са социален експеримент, или понякога представителна извадка.

В България, Vip Brother е популярно предаване, изхождайки от средно – статистическият манталитет и характер на българският зрител. Т.е. – повече хляб и зрелище. Ако обаче се оформи конфликт е още по-добре – хляб, зрелище и по малко кръв, ако е възможно.

Ето моите пет причини да не гледам (съветвам ви и вие да го направите) Vip Brother:

Vip Brother причина 1 – има толкова много порно в Интернет. Не си губете времето!

Моля ви се! Ако чакате да се случи секс между VIP 1 и VIP 2, точно тук, то сте го доста закъсали или сте проспали по някаква причина последните 15 години. И какво толкова интересно може да видите, когато двама души се опитват да правят секс, под завивките в едно легло, в жалък опит да го извадят, да го вкарат, или да се скрият от камерите. Секс има навсякъде около вас, но не и в това предаване. Ако ви се гледа секс, еротика или порно, отворете Google, напишете „video one“ и отворете първият възможен резултат. Безплатно е, не ми благодарете!

Vip Brother причина 2 – шанса да станете по-глупави се увеличава 10 пъти, толкова колкото са буквите в името на предаването.

Искам някой да си сложи ръка на сърцето и да ми признае, че е научил нещо полезно от което и да е предаване на Big, Vip или All Stars Brother. Това предаване не ни учи дори на нещо елементарно. Това предаване показва колко глупав е българина, независимо от неговият социален статус. Не мисли, бърза и винаги готов да се откаже или оправдае. Защото Германия, като столица на Европа и Англия, като столица на Великобритания не са показател за нивото на една „VIP Златка“. Те са огледален показател за нейните учители, родители, за нейното обкръжение и мироглед за света.

Vip Brother причина 3 – истината в редовете на една книга ще ви освободи.

Изберете си която и да е книга и докато тече предаването прочетете 5, 10 или 50 страници. Обещавам ви, след като затворите книгата и предаването е свършило ще сте по-свободен от който и да е друг на света. После влезте във Фейсбук и публикувайте мнение за редовете, които сте прочели. Използвай хаштаг #НеСиТиКогатоСиПростПрочетиКнига и вижте колко познати ще харесат или коментират мнението ви. А защо ще бъдете по-свободен? Защото ще знаете с 10 страници повече от всеки друг, който е гледал предаването. Човек, който знае повече е свободен човек.

Vip Brother причина 4 – не бягайте от проблемите си, като гледате проблемите на другите, успокоявайки се, че има и по-зле от вас.

Ами ще ви разочаровам. Няма по-зле от вас, от мен или от който и да е конкретен човек. Това е така защото има проблеми. Те са си наши и определят бъдещето ни. Ето защо, похарчете един или три часа да решите част от проблемите си, вместо да търсите утеха в „лошото състояние“ на един или друг участник в предаването. Ако все пак нямате проблеми (честито) то свършете нещо полезно – измийте чиниите, изперете си дрехите, сваляйте дъщерята на съседа (ако не ви харесва – не я сваляйте) или сина му, все тая. Но ще сте свършили нещо, нали? Или излезте, отидете в някой бар и поръчвайте – така хем ще се чувствате по-добре, хем ще подпомогнете българската икономика, тъй като собственика на бара ще отчете повече приходи, съответно по-голяма печалба, съответно повече данъци.

Vip Brother причина 5 – изпушете една цигара. Здравословно е!

Според едно проучване, седенето на едно място (предполагам, че го правите докато гледате, не вярвам да играете федербал) повече от три часа на ден, отнема средно две години от средната продължителност на живот. Според друго проучване, ако изпушите една цигара ще отнемете 11 минути от средната продължителност на живота ви. Нормалният пушач, пуши по една цигара на час. Т.е. докато гледате VIP Brother или ще загубите 2 години от живота си, или ще загубите 33 минути от него. Е, изпушете една цигара, здравословно е!