Видове осветителни тела – кой вид за какво служи

0
120
views
Осветление за апартамент

На пазара за осветителни тела в България има наистина огромно многообразие от решения, измежду които да изберем подходящото за нас. Предлагат се различни стилове, размери и цени, които ще се насочим към най-удачния вариант.

Работата е там, че за да знаем какво да купим, трябва да познаваме различните осветителни тела и да знаем съответно и кой вид за какво е създаден (разгледайте предложенията на 2r-bg.com).

Полилей

Полилеят е осветително тяло с монтаж на тавана. Може да се постави във всяка стая, но най-вече в дневната, където е необходима по-силна светлина. Размерът му се определя от големината на стаята, а височината на тавана определя до колко може да се спуска в пространството.

Дизайнът на полилея е от по-голямо значение, а цената обикновено е по-висока, в сравнение с всички останали видове. Обикновено се приема, че за това осветително тяло можете да похарчите малко по-голяма сума.

Аплик

Това е осветително тяло с монтаж на стена. Тук основно влизат така наречените акцентни осветителни тела, които имат за задача да създадат атмосфера и определено усещане в стаята.

Допустимо е в една стая да поставите няколко аплика, като разположението зависи от целта им. Могат да са във всеки ъгъл, както и да са симетрични разположени в спалнята над леглото или в коридора край огледалото. Всичко зависи от вашия вкус.

Лунички (вградени тела) 

Най-често луничките се избират за кухнята и за дневната или както е в най-модерните жилища – за дневния тракт. Те се вграждат в окачен таван на стая или във вградена кухня. Много са удобни, семпли и оптимизирани във всяко отношение. Сменят се много лесно.

LED ленти

Светлинната лента се поставя на различни места с цел да осигури по-добро локално осветление, но и да манипулира дизайна по начин, по който желаем. Създава много модерни и съвременен облик на бани, кухни и други.

Подова лампа

Подовата лампа представлява осветително тяло с по-голяма височина, което се поставя на пода, но в горната си част може да има една или две лампи, които в редица случаи могат да се извиват и да се ползват като нощна лампа за четене,. Изключително удобна и практична идея за дневна стая, за поставяне край дивана или бюрото.

Настолна лампа

Създава удобство и уют при работа или четене в домашна обстановка. Задължителен аксесоар за стаята на вашето дете, но и за вас при нужда от работа у дома.