Струва ли си пътуването с личен автомобил до морето

Индустрия - Услуги
Пътуването с личен автомобил отвежда този човек държащ очила до морето

Ако планирате да пътувате до родното Черноморие през летния сезон, вероятно пътуването с личен автомобил, би било вашият избор. Но дали това е най-разумното решение?

Вероятно вече сте чували от свои познати, но нека все пак да го споменем и ние – знаете ли, че вероятно ще ви излезе много по-изгодно просто да наемете автомобил, вместо да пътувате със собствената си кола?

Ако имате нова кола

Всичко до голяма степен зависи от качеството на вашия личен автомобил. Ако имате нова кола, която сте купили преди 1, 2 или 3 години, тогава можете да се доверите на собственото си возило. Пътуването с собствен автомобил в този случай може да бъде удобно и предпочитано.

Ако пък това е модерен хибрид или електромобил, още по-добре за вас. Тогава собствената ви кола, може да се окаже един доста икономичен начин, по който да пътувате.

Пътуването с личен автомобил с такъв вид возило е определено един от най-екологичните и икономически изгодни методи за пътуване.

Ако автомобилът ви е по-стар

Ако и вие сте като повечето българи, тогава вероятно се возите в по-стар автомобил. Всъщност, колата ви най-вероятно не е била нова, дори и когато сте я купили от предишния собственик. Пътуването с личен автомобил в такъв случай може да се окаже скъпо и не толкова надеждно.

Ако вашият случай е такъв, тогава вероятно колата ви прави и много голям разход за гориво. Освен това, вероятно има и по-голям риск от това да се развали някъде по пътя и да ви постави в неприятно положение.

Пътуването с личен автомобил, особено ако е по-стар модел, може да доведе до неочаквани разходи и проблеми.

Да не споменаваме за всички разходи, които също оскъпяват пътуването, като например застраховки, винетки и какво ли още не. В такъв случай, вероятно е много по-добре да наемете кола от някоя фирма. Това ще ви спести много от тревогите, свързани с екскурзията, особено ако колата е стара.

Когато наемете кола, имате разходи единствено около горивотоМъж и жена коментират договор за отдаване на автомобил под наем

При рент-а-кар най-хубавото е това, че след като платите за колата, след това имате разходи единствено около горивото. Ако колата откаже насред пътя, това не е ваш проблем.

Пътуване с наета кола може да бъде значително по-безгрижно, в сравнение с пътуването с личен автомобил.

Ако някой ви блъсне по невнимание докато паркира, отново не е ваш проблем. Освен това, не е нужно да мислите за застраховките и за винетките (в по-голямата част от случаите са уредени за цялата страна, но все пак попитайте).

Пътуване с нает автомобил ви освобождава от много от тези задължения, които са неизбежни при пътуването с личен автомобил.

Като цяло, услугата рент-а-кар (вижте на SofiaRentACar.bg) е много практична и за много опитни пътешественици този вариант за пътуване по време на поредната лятна почивка се оказва най-доброто решение, тъй като им спестява разходи, тревоги и много отговорности.

Оценка: 4.82 / 5 (107 мнения)