Професионален прожектор с безкомпромисно качество

Индустрия - Търговия
Професионален прожектор върху маса, сложен за съпоставка на размера му с запалка

Много малко са продуктите, които могат да ме впечатлят още при първата ни среща. Такъв е случаят с OE Light C – професионален прожектор с безкомпромисно качество.

За него в пълна сила важи израза „дребен, но вреден“. Аз бих го перифразирал обаче така – с размерите на Давид, със силата на Голиат.

Корпус на професионален прожектор OE Light C и размери

OE Light C е опакован в алуминиев корпус, което го прави здрав, лек и удобен за носене. Има вградено високопропускливо оптично стъкло, а самият прожектор е вибрационно и водно-защитен. В този случай, степента му на защита е IP66 (Ingress Protection – Защита от Проникване), т.е. изключителна защита от проникване на прах и вода.

Диаметърът на осветителната глава е 12 мм, а на рефлектора – 10 мм. Алуминиевият корпус е с диаметър 12 мм. Дължината на целият прожектор е забележителна – едва 72 мм, а теглото му още повече – 15 гр.

Технически характеристики на прожектор OE Light C

Техническите характеристики са друга част от причината, да кръстим този продукт „професионален прожектор с безкомпромисно качество“. А те са:

  • Източник на светлина LED диод: 1.5 W;
  • Консумация: 1 A;
  • Сила на светлинния поток: 260 Lm;
  • Надеждност на източника на светлина: >50 000 h;
  • Захранване: Батерия AAA;
  • Капацитет на 1 батерия: 2000mA;
  • Работа на прожектора с един цикъл на батерията в режим „Силна осветеност” – 260 Lm: 2 h;
  • Степен за защита: IP66;
  • Разстояние за осветяване на цел: >50 m.

Недостатък

За мен професионален прожектор OE Light C има един единствен недостатък – няма бутон за включване и изключване на прожектора. Стартирането на този прожектор и съответно неговото изключване става чрез въртене на корпуса.

Не че е голям проблем, но ако говорим за удобство представете си с мокри ръце да се опитвате да развъртите и завъртите алуминиевият корпус. Да не говорим, че липсата на бутон намалява времето за реакция за стартиране на прожектора.

Цена

Ако сравним този продукт и неговите възможности с други продукти от подобен клас, то той има наистина повече от конкурентна цена – 30 лв. за един брой с 12 месеца гаранция. При поръчка в комплекта получавате 1 брой прожектор, 1 батерия и 1 бр. шнур за носене. Продукта може да го закупите от електронният магазин на Оптикоелектрон.

Личен опит

Притежавам този професионален прожектор от около година. Удобен е и може без проблеми да влезе в малкото джобче на дънките. Не тежи, винаги е под ръка и осветява наистина страхотно.

Оценка: 4.82 / 5 (117 мнения)