Фулфилмънт услуги – разходи и особенности

Индустрия - Услуги
Мъж бута количка с пратки извършвайки фулфилмънт услуги

Ако притежавате онлайн магазин и планирате да се развивате в областта на електронната търговия, фулфилмънт услугите имат две основни предимства за вас – ще имате повече време и ще плащате по-малко.

Първото се постига с това, че центърът ще ви отменя в една голяма част от рутинните задължения. Попълването на инвентара, опаковането и изпращането на поръчките вече няма да ви губи ценно време всеки ден.

Второто предимство е цената. Определено се оказва много по-изгодно да поддържате магазина си като оставите фулфилмънт центъра да се погрижи за всичко, а вие в това време да се занимавате с основни дейности, които планиране.

Кои разходи не подлежат на корекция при фулфилмънт услуги

Една част от разходите на фулфилмънт центровете се променят според това на каква натовареност вие и вашият бизнес подлагате логистичния център и това е съвсем естествено. Има, обаче, и разходи, които не се променят.

Това са така наречените фиксираните разходи, които остават непроменени. Към тях могат да се причислят и други разходи с най-различен характер, които са в същото време неделима част от услугата.

Разходи за труд

Трудът определено представлява най-голямото перо в бюджета, който заделяте за да плащате на фулфилмънт центъра. Този разход съответно съставлява и най-голяма част от таксата, която плащате на своите партньори в центъра.

Режийни разходиФулфилмънт услуги

Това са тип разходи, които макар и по-малки от разходите за труд, не търпят промяна, като на практика няма разлика дали имате по-голямо количество работа и поръчки или не.

Те включват основни разходи за поддръжка на съоръженията, като отопление, осветление и поддръжка на складови площи.

Тези разходи са постоянни и неизбежни, независимо от обема на операциите.

Разходи за застраховане

Това е от огромно значение, тъй като трябва винаги всичко да бъде гарантирано. Възможно е всичко да се случи, а ако продават скъпи артикули би било лудост всичко да се остави просто ей така.

Комунални услуги

Това са разходите, които се разпределят за вода, електроенергиа, за интернет и други подобни. Все пак един фулфилмънт център има нужда от много енергия, за да бъде поддържан и да работи правилно.

Фулфилмънт услуги и софтуер за изпълнение на поръчките

Това е много голяма част от сумата, която заплащате на фулфилмънт центъра всеки месец. Този софтуер е от голямо значение, защото една част от него позволява да се обработват именно вашите поръчки, а друга част помага за интегрирането на самия магазин с фулфилмънт центъра.

Важно е да се има предвид и това, че фулфилмънт центъра (вижте в BigArena.net) обикновено прави разходи основно свързани с вас, тоест всичко това, което плащате, в края на краищата е свързано с лекотата и качеството на услугата, която предлагате.

Оценка: 4.81 / 5 (110 мнения)