Прием на креатин – преди или след тренировка

Мрежата - Е-търговия
Прием на креатин

Креатинът е важна част от живота на всички спортуващи. Това е една от най-важните хранителни добавки, от чиито ефекти се възползват много бодибилдъри, фитнес маняци и спортисти от най-различно естество.

Неговата най-голяма функция е да снабдява тялото с голямо количество енергия, която организмът е непосилен да произведе сам по време на тежки тренировки.

Направени са много изследвания, които гарантират ефективността и безопасната употреба на тази хранителна добавка, а в онлайн магазина на Workout.bg винаги ще намерите нейното присъствие на ниска цена.

Кога е най-подходящо да се приема креатин

За да получите най-осезаем ефект от креатина са ви нужни малко познания за това какво точно представлява, какво прави и защо приемът му трябва да е съобразен с правилно дозиране и точен момент.

Креатин може да откриете най-вече в месните продукти. Под формата на хранителна добавка той е съставен от аминокиселини, глицин и метионин, които изпълняват сложен процес в тялото. Той изпълва клетките с енергия и увеличава работоспособността на тялото по време на по-натоварени силови упражнения.

За да бъде, обаче напълно ефективен, трябва да изберете между три варианта за приемане на креатин и те са преди тренировка, след нея или по всяко друго време, в зависимост от това какви резултати се стремите да постигнете и в какъв срок.

Пиенето на този суплемент преди тренировка ви дава енергията за по-продължителна такава и по-голямо натоварване на мускулните групи. Ако решите да консумирате суплемента след тренировка, ще достигнете максимално усвояване на креатин в организма, който е загубен по време на тренировка в следствие на което тялото е отпаднало и изморено.

При желание да натрупвате повече от тази съставка във вашето тяло и да му дадете колкото се може повече енергия, означава да пиете хранителната добавка по няколко пъти дневно (15-20 гр.)

Безвреден ли е креатинът

Креатинът е напълно безвреден само при условие, че нямате вече диагностициран проблем с бъбреците.

Workout.bg ви съветва да бъдете отговорни към здравето си и да не прекалявате с приема, спазвайте стриктно позволените грамажи в зависимост от вашия тренировъчен план и хранителен режим и скоро ще се радвате на добри резултати.

Приемайте хранителната добавка придружено с много вода, която е ключът към вашето здраве и красив външен вид.

За още по-голям ефект бихте могли да комбинирате суплемента креатин и с други хранителни добавки като аминокиселини, протеин и други.

Оценка: 4.82 / 5 (110 мнения)