Подовите климатици – предимствата и ползите от тях

Индустрия - Търговия
Човек излежавщ се върху подов климатик.

Подовите климатици са известни от много години и подобни уреди се предлагат от не една или две престижни марки в тази сфера. Този тип уреди са много обичани от едни хора, но при други будят по-скоро недоверие и съмнения.

Как работят, няма ли да акумулират по-големи разходи на електроенергия, практични ли са, ефикасни ли са и куп други подобни въпроси изникват в съзнанието на потенциалния потребител.

Предимствата на подовите климатици

Предимствата на подовите климатици са множество, а едно от най-значимите е тяхната мобилност. Тези устройства могат лесно да бъдат преместени от една стая в друга, което позволява да бъдат позиционирани на най-подходящото място според текущите нужди или там, където има достатъчно свободно пространство.

Тази характеристика ги прави изключително удобни за временни жилища или за хора, които често променят местоживеенето си.

Когато живеете в дадено жилище временно

Временното обитаване на дома може да бъде предизвикателство, особено ако се налага честа смяна на местоживеенето. В такива случаи, инвестицията в обикновен, стационарен климатик може да бъде неоправдано скъпа, особено като се има предвид нуждата от професионален монтаж и демонтаж при всеки ход.

Подовите климатици предлагат гъвкаво решение на този проблем, тъй като могат лесно да се пренасят и не изискват специални монтажни процедури.

Когато живеете в дадено жилище сами

Този тип уреди могат да се окажат чудесен избор и когато живеете сами. Това означава, че можете да местите климатика в стаята, в която всъщност се нуждаете от него (за качествени подови климатици вижте на eclima.bg).

Когато фасадата не позволява външен монтаж

Ако сградата, в която живеете е устроена така, че няма как и къде да се монтира климатик, тогава подовите климатици са чудесно решение. Те не се нуждаят от външно тяло, което да се постави на външната фасада.

Какво да изберете когато имате изборДва вида подови климатици и дистанционно

Въпросът какъв климатик да изберете, когато можете да поставите в дома си и двата типа, зависи изцяло от вас и вашите предпочитания, а също и от мястото, на което живеете.

Ако сте в по-планински град, където летата традиционно са по-хладни, вероятно няма да си заслужава да инсталирате най-скъпия модел климатик, тъй като няма да го ползвате твърде много през лятото.

И все пак изборът е много персонален и може да се отличава значително от един човек до друг. Все пак всеки човек има различна представа за това какво е най-практично за неговия дом и кое ще му свърши най-добра работа в ежедневието.

Енергийна ефективност и устойчивост

Интересен аспект на подовите климатици е тяхната енергийна ефективност. Съвременните модели идват с различни технологии, които помагат да се намалят разходите за електроенергия.

Например инверторни технологии, които оптимизират работата на компресора и по този начин увеличават ефективността на охлаждане при по-ниска консумация на енергия.

Подходящи за алергии и астма

Друго значимо предимство на подовите климатици е тяхната способност да подобряват качеството на въздуха в помещенията. Те често са оборудвани с филтри за прах, полени, мухъл и други алергени, което ги прави идеални за хора с алергии или астма.

Шум

Въпреки че са преносими, много модели на подови климатици са създадени да работят тихо, което ги прави подходящи за употреба дори и през нощта в спални или други тихи пространства, където шумът би бил нежелан.

Иновации и допълнителни функции

Много от последните модели на подови климатици предлагат разнообразие от допълнителни функции като дигитални дисплеи, дистанционно управление, таймери и програмируеми настройки.

Тези функции допълнително улесняват управлението и позволяват на потребителите да персонализират своята употреба според своите нужди и предпочитания.

И все пак, изборът на климатик е много персонален и може да се отличава значително от един човек до друг. Всеки човек има различна представа за това какво е най-практично за неговия дом и кое ще му свърши най-добра работа в ежедневието.

Оценка: 4.82 / 5 (98 мнения)