Топ 3 съвета при запушена тоалетна чиния

Общество - Индустрия - Как да...? - Услуги
Майстор извършва ремонт на запушена тоалетна чиния

Какво да правим ако се сблъскаме с неприятния проблем да отпушваме запушена тоалетна чиния?

Няма място за паника, тук веднага могат да се отзоват опитните служители на MegaViK, които ще се справят бързо и качествено с деликатната ситуация на отпушване на тоалетна чиния. Първо, обаче нека се спрем на причините за появата на проблема, които могат да бъдат най-разнообразни.

Причини за запушване на тоалетната чиния

На първо място най-често това се поражда от предмети от бита, чието изхвърляне не е предвидено да се случва по този начин.

Не малко са случаите, в които дамите пренебрегват препоръките, за това че санитарните материали не се разграждат или поне това не се случва бързо. Възможно е и при самото проектиране и реализиране на помещението да са допуснати грешки, които възпрепятстват нормалното му функциониране и водят до необходимостта от отпушване на тоалетна чиния.

Как да отпушим тоалетната чиния

Ако бедата ви е сполетяла и смятате, че бихте могли да се опитате да се справите сами, може да опитате следното:

1. Препарати за отпушванеМъж показва проблем свързан с тоалетна чиния

Купете препарат за канали и третирайте според указанията на опаковката.

Изборът ви е голям и може да подбирате между течни препарати, такива на прах или гелове.

Имайте предвид, че са разработени за широк спектър на действие, който, за съжаление, може и да не касае конкретната причина, породила проблема ви и необходимостта от отпушване на тоалетната чиния.

2. Механични средства за избутване

Опитайте с механични средства да проправите път на водата и всичко, което трябва да замине с нея. Това е лесно постижимо с инструментите, с които до скоро разполагаше всяко едно домакинство. Ако не разполагате с тел за тоалетна чиния, бутало или вакуум помпа (плунжер), то лесно може да се сдобиете с тях дори и от една скромно заредена железария.

3. Вряла вода за химическа реакция

Ако времето ви притиска и не може да реализирате никой от предишните два съвета, може просто да налеете голямо количество вряла вода. Надявайте се по този начин да разградите причинителя на запушването на малки парченца, които безпроблемно да продължат по канализацията и да избегнете нуждата от професионално отпушване на тоалетна чиния.

Бонус

Ако искате да избегнете възможността за неуспех или да изпитате по-голямо затруднение, отколкото има смисъл да си причинявате, може да се доверите на професионална фирма за ВиК услуги. Ако се лутате между евентуалната причина и вероятния начин за разрешаването, то един опитен специалист може само с бърз поглед да оцени ситуацията и да вземе възможното най-доброто решение за отпушването на тоалетна чиния.

Цената, която ще платите е в пъти по-малка от възможността да допуснете грешка или просто да загубите времето си в опити за справяне със запушването. Ако препоръчаните от нас три начина не са ви помогнали, потърсете специалисти, които могат да ви помогнат и в привидно най-тежката ситуация, щом се касае за ВиК проблеми и отпушване на тоалетна чиния.

Допълнителни съвети за предотвратяване на запушвания на тоалетна чиния

За да избегнете бъдещи запушвания и необходимостта от често отпушване на тоалетната чиния, следвайте тези съвети:

1. Правилно използване на тоалетната

Използвайте тоалетната само за нейното предназначение. Не изхвърляйте хигиенни материали, мокри кърпички, пластмаси или други неразградими предмети в нея.

2. Редовна поддръжкаБяла модерна тоалетна чиния

Провеждайте редовна поддръжка на канализацията, като използвате специализирани препарати за почистване на тръбите и предотвратяване на натрупването на мазнини и остатъци, което може да доведе до отпушване на тоалетна чиния.

3. Използване на сито

Поставете сито на отворите на мивките и душовете, за да предотвратите попадането на косми, остатъци от храна и други малки предмети в канализацията.

4. Редовни инспекции

Провеждайте редовни инспекции на ВиК системата, особено ако живеете в по-старо жилище. Това ще помогне да се открият потенциални проблеми навреме и да се предотвратят сериозни запушвания и необходимостта от отпушване на тоалетна чиния.

5. Избягвайте мазнини и масла

Не изсипвайте мазнини и масла в мивката. Те могат да се натрупат в тръбите и да причинят сериозни запушвания. Вместо това, събирайте ги в отделен контейнер и ги изхвърляйте в боклука.

Следването на тези съвети може значително да намали вероятността от запушвания и да ви помогне да поддържате ВиК системата в добро състояние. Но ако въпреки всичко се сблъскате с проблем, не се колебайте да потърсите помощ от професионалистите на MegaViK за отпушване на тоалетна чиния.

Пожелаваме ви успех в поддръжката на вашата ВиК система и безпроблемно функциониране на тоалетната чиния!

Оценка: 4.82 / 5 (145 мнения)